maanantai 23. syyskuuta 2013

LAOSILAINEN NAUDANLIHASALAATTI


Tämä on vähän erikoisempi entry tässä blogissa, resepti sisältää nimittäin lihaa. Ja vieläpä punaista lihaa, vertatirsk.. no ei sentäs. Edellisen kerran olen tainnut blogata liharuoasta puolisen vuotta sitten, se taitaa olla myös edellinen kerta kun olen lihaa kotikeittiööni ostanut. Nyt tilasin kuitenkin Tuoretorilta luomunaudan jauhelihaa ihan vaan vaihtelun vuoksi. Ihan kätevä palvelu muuten ja tuotteet ovat erittäin laadukkaita (lihan lisäksi olen testannut mm. vuohenjuustoa ja kasviksia).

Iänikuisten burgereiden (nykyään toki ilman leipää) sijaan kiinnosti kokeilla jotain uutta, ja tälläinen aasialaisittain maistettu naudanlihasalaatti (tai larb) näytti kiinnostavalta. Makumaailma on itseasiassa tosi lähellä aiemmin tällä viikolla tekemääni vietnamilaista salaattia, annos on vaan muutoin tuhdimpi. Ohjeessa lisänä olevat kananmunista tehdyt "nuudelit" vaativat vähän extranäpertelyä, mutta ovat kyllä kiva lisä salaattiin.

Laosilainen naudanlihasalaatti (2 isoa annosta)

n. 500g (luomu)naudan jauhelihaa
6 valkosipulinkynttä
1-2 sipulia
pätkä raastettua inkivääriä tai pilkottua sitruunaruohoa
chiliä (itse unohdin ostaa tuoretta chiliä, korvasin chilijauheella)
1 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
1-2 rkl vettä
reilu kourallinen tuoretta (vahvaa) minttua ja korianteria
kevätsipulia (tämänkin unohdin ostaa)
1 lime
valinnainen: paahdettuja ja murskattuja maapähkinöitä

Munakasnuudelit

3 munaa
2 rkl vettä
1 tl soijakastiketta
suolaa

Paista miedolla lämmöllä pilkottuja sipuleita, ohueksi siivutettuja valkosipuleita, inkivääriä/sitruunaruohoa ja jauhelihaa. Sekoittele välillä. Proteiinista irtoaa jonkin verran nesteitä, paistele kunnes melkein kaikki neste on haihtunut ja jauhelihan pinta alkaa saamaan väriä (menee vähän pidemmän aikaa, ehkäpä n. 20 minuuttia).

Lisää kalakastike, soija ja vesi. Anna nesteen haihtua. Tsekkaa suolan määrä. Laita jauhelihaseos hetkeksi jäähtymään sivuun (tai jätä jälkilämmölle levylle).

Tee tässä välissä munakasnuudelit. Vispaa ainekset sekaisin ja lämmitä pannulla pieni määrä öljyä. Nosta kastikekauhalla 1-2 kauhallista munaseosta pannulle ohueksi kerrokseksi. Jos käytössä on iso paistinpannu, seoksen ei tarvitse täyttää koko pinta-alaa. Odota kunnes omeletti on läpipaistunut (reunat alkavat kupruilemaan) ja nosta se sivuun. Toista ja nosta uusi munalevy edellisen päälle. Itse sain tehtyä kolme kerrosta. Rullaa munalevykasa ja leikkaa ohuiksi nauhoiksi.

Lisää jauhelihaan pilkottu kevätsipuli, minttu, korianteri ja limen mehu (+maapähkinät). Nostele sekaan munakasnuudelit ja sekoittele varovasti. Salaatti maistuu parhaalta lämpimänä.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig