Syötävän hyvä: ASIOITA OMENOISTA
Tietoa mainostajalle ›

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

ASIOITA OMENOISTA


Viikonloppureissu Kehä kolmosen ulkopuolelle johti pienimuotoiseen elonkerjuujuhlaan. Omenakasat laittoivat miettimään mitä näille voisi tehdä muuta kuin syödä sellaisenaan. Hillo tietty joo mutta en ole oikein hilloihminen. Onneksi talossa oli kuivuri, jonne tuuppasimme muutaman ämpärillisen omenalastuja menemään.


Jälkkäriäkin olisi kiva saada. Kaura-omenapaistos on takuuvarma klassikko, mutta mitäs kun ei sitä kauraa oikein viitsisi syödä.. Ratkaisu löytyi kookoslastujen muodossa, joista paahdettaessa tulee sellainen kauramainen rapsakka koostumus. Mukaan laitoin lisäksi syksyn viimeiset raparperit.

Omena-kookos-paistos

omenoita
kookoslastuja
(raparperia)
kanelia
sulaa voita
hunajaa / raakaruokosokeria

Leikkaa omenat (ja raparperi) pieniksi paloiksi. Sekoita sopivassa suhteessa kookoslastut, voi, makeuttaja ja kaneli. Yhdistä omenoihin ja laita paistoastiaan. Paista 200-asteessa n. 20-astetta tai kunnes omenat ovat kunnolla pehmenneet. Tarjoile esim. kevyesti vispatun kerman/kookoskerman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti