sunnuntai 8. syyskuuta 2013

KAHDEN RAAKA-AINEEN ANANAS-SORBETTI


Ostin tarjouksesta parit ananakset, ja olen yrittänyt keksiä uusia tapoja käyttää kyseistä hedelmää. Jäätyneen banaanin ja mansikoiden kohtaamisesta syntyi loistava jäätelö, joten ajattelin mikseipä sama voisi toimia ananaksenkin kohdalla.

Paloittelin ja pakastin puolikkaan ananaksen ja laitoin notkeuttajaksi kookosmaitoa, kookosvesi kävisi varmaan myös hyvin. Syntynyt sorbetti on tosi hyvää, mutta huomattavasti nopeammin sulavaa kuin se banaani-pohjainen versio. Ohjetta voisi ehkä jatkokehitellä niin, että laittaisi mukaan esim. puolikkaan pakastetun banaanin, tosin en ole varma peittäisikö banaani ananaksen makua liikaa..

Ananaksenliha on hieman säikeistä koostumukseltaan, joten todella sileää sorbettia varten tarvitsee erittäin tehokkaan blenderin (esim. tiedätte-kyllä-minkä). Lisäksi tampperilla voi vähän avittaa kohmeisten palojen muusaantumista. En sano etteikö tämä onnistuisi myös vähemmän hevosvoimia sisältävällä laitteella, mutta lopputulos ei välttämättä ole yhtä siloinen.

Ananas-sorbetti (1 isohko annos)

puolikas ananas
n. 1/2 dl kookosmaitoa/kookosvettä

Paloittele ananas pieniksi paloiksi ja laita pakastumaan vaikkapa yön yli. Laita palaset blenderiin kookosmaidon kanssa ja aja sileäksi (vaatii hieman työstöä). Aluksi kannattaa laittaa vähän vähemmän nestettä ja katsoa miltä koostumus vaikuttaa. Ajoin lopuksi vielä maksimiteholla pienen hetken, että sain sorbetista erittäin sileää. Syö jäätelö heti ennenkuin se pääsee sulamaan.
SHARE:

2 kommenttia

 1. Ihania reseptejä sulla täällä, laitoin jo tässä muutaman korvan taa. Sokeriton ja viljaton leivonta (ja jälkkärit) kiinnostaa ja täällähän näitä löytyy, kiva!
  Oli mukava eilen nähdä, harmi kun jouduin niin aikaisin lähtemään kun ei tuossa ajassa ehtinyt oikein mitään keskustella toisten kanssa. Ensi kerralla pidemmän kaavan mukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiitos kehuista ja oli kiva tavata! Oli kyllä hauskat juhlat, tosin tais tulla alkukesän skumppakiintiö täyteen ;)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig