Syötävän hyvä: VILJATTOMAT KUKKAKAALI-MINIPIZZAT
Tietoa mainostajalle ›

torstai 5. syyskuuta 2013

VILJATTOMAT KUKKAKAALI-MINIPIZZAT


Naksuttelin aikani kuluksi Pinterestissä ruokakuvia kunnes näin söpöja minipizzoja labelilla "no wheat". Tämä herätti tietysti kiinnostukseni, ja kuvan takaa löytyikin ohje, jossa pitsapohjan vehnätaikina korvataan kukkakaali-kananmuna-juusto -seoksella. Vaikka en olekaan "oikeita" pizzoja niin ikävöinytkään, halusin heti testata tätä!

Omasta taikinastani tuli hieman löysää, mutta kunhan antoi "pizzapohjien" olla tarpeeksi kauan uunissa, alkoivat kiekot kiinteytymään ja reunohin tuli rapeutta. Tietenkään lopullinen koostumus ei ole mikään thin crust vaan enemminkin pannupitsamainen, mutta maku oli aikas jees.

Päällehän voi laittaa sitten mistä itse tykkää, minä laitoin perusmargaritamaisia täytteitä eli tomaattia, basilikaa ja raastettua juustoa (mozzarellaa ja parmesania). Ehkäpä jonkinlaista tomaattikastiketta olisi voinut laittaa myös, ensi kerralla sitten. Muuten kokonaisuus saa täältä peukut!


Kukkakaali-minipizzat (n. 16 kpl)

1 isohko kukkakaali
2 kananmunaa
3-4 dl juustoraastetta (esim. cheddar, manchego, gouda)
2 tl valkosipulijauhetta
pari rkl kuivattuja yrttejä (esim. basilika, oregani, timjami)
suolaa

Täytteet esim:
2-3 tomaattia ohueksi siivutettuna
(tomaattikastiketta)
1 dl juustoraastetta (esim. mozzarella, parmesan)
tuoreita basilikanlehtiä

Laita uuni lämpiämään 225-asteeseen.

Aloita leikkamaalla kukkakaali paloiksi ja höyrystämällä niitä hetki (n. 5 minuuttia). Näin taikinasta saa hieman pehmeämpää ja sitä on helpompi muotoilla. Surauta kukkakaalit pieneksi silpuksi blenderissä/monitoimikoneessa, tämä kannattaa tehdä ehkä osissa. Kaada silppu kulhoon ja lisää sekaan munat, juustoraaste ja mausteet. Mausteita saa laittaa ihan reilusti, kukkakaali kun on itsessään tosi miedon makuista ja uunissa maut hieman tasaantuvat.

Nostele leivinpaperilla päällystetylle pellille nokareita ja levitä ne kiekoiksi. Taikinamäärästä pitäisi tulla n. 16 kiekkoa. Paista uunissa n. 15-30 minuuttia, kunnes pizzapohjat alkavat ruskistua. Reunat saavat tummua vähän enemmänkin.

Ota pohjat pois uunista, kasaa täytteet päälle, ja laita pizzat uuniin grillivastuksen alle vielä n. viideksi minuutiksi kunnes juusto saa kunnolla väriä. Syö pizzat lämpimänä ja nauti loppukesän viimeisistä päivistä.

EDIT: Tein pitsasta vielä onnistuneemman version, tsekkaa vinkit täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti