perjantai 10. toukokuuta 2013

LEHTIKAALISIPSIT / KALE CHIPS


Lehtikaalin terveellisyyttä on hehkutettu vähän joka tuutista. Raakana ne saattavat maistua (ainakin tottumattoman suuhun) kitkerälle, mutta uunissa paahtaminen tekee niille ihmeitä.

Mm. Ruohonjuuressa myydään lehtikaalisipsejä, jotka ovat ihan älyttömän hyviä ja koukuttavia (yritäpäs syödä vain yksi). Maksavat vaan ihan helkkaristi, muistaakseni se pikkupurkki (jonka vetäisee siis muutamassa minuutissa) kustantaa jotain 7e.

Kokeilin toki tehdä sipsejä itsekin ja testata tuleeko lähellekään samanmakuista. Käytin mausteena vain öljyä ja suolaa, ja kyllähän niillä ihan kelpo sipsejä sai aikaseksi. Se koukuttavuus-aspekti tosin jäi ehkä uupumaan, Ruohonjuuren versioissa on jotain oluthiivaa tai vastaavaa, mistä tulee se hieman juustonaksuja muistuttava maku. Mutta siis hyvää ja rapsakkaa naposteltavaa näinkin.

Lehtikaalia olen nähnyt myynnissä ainakin K-Supermarketissa ja Stockan Herkussa.


Lehtikaalisipsit

lehtikaalia
suolaa
oliiviöljyä

Huuhtele ja kuivaa lehdykät. Revi varresta irti suuhun sopivia palasia. Lisää joukkoon pieni määrä öljyä ja suolaa, ja sekoittele kaikki hyvin. Levitä palaset uuninpellille leivinpaperin päälle niin, etteivät mene päällekäin.

Paista 200-asteessa ensin n. 5 minuuttia, käännä sipsit ja paista toiset 3-5 minuuttia. Sipsit ovat valmiita kun ovat täysin rapeita ja reunoilta hieman tummempia, mutta eivät vielä kokonaan ruskistuneita.

Kuvassa näkyvä määrä syntyi kahdesta uuninpellillisestä, lehtikaalia meni n. 1/3 ostetusta paketista ja hintaa kertyi alle euro.
SHARE:

2 kommenttia

 1. Ai vitsi, näitä täytyykin kokeilla. Katsotaan kuin mun sipsien käy! :)

  Jaoin sinulle jälleen blogissani yhden blogitunnustuksen, olen niiiin koukussa ihaniin resepteihisi ja vakkarikurkkijana. :)

  Kivaa viikkoa!

  Maiju
  http://platefuloflove.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Kiitos mukavasta kommentista ja tunnustuksesta ^_^

  VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig