maanantai 13. toukokuuta 2013

MAAPÄHKINÄVOI-RAAKAKEKSIT


Vai mitä nämä nyt on.. raakapalleroita.

Lapsena rakastin maapähkinävoita yli kaiken. Söin sitä kaikkein mieluiten ihan sellaisenaan, lusikalla kauhoen suuhun. En tiedä miksi kotonamme ylipäätään edes oli maapähkinävoita, mitään muuta eksoottisempaa ei lapsuuden keittiössä nimittäin harrastettu, enkä muista että sitä kukaan muu olisi syönyt.

Sittemmin tiemme maapähkinävoin kanssa eivät ole liiemmin kohdanneet. Eikä se taida olla kovin terveellistäkään.. Kunnes viime viikolla iski jostain täysin puun takaa hirveä himo kyseiseen tahnaan, joten ei muuta kuin Ruohonjuuren kautta kotiin. Söin voita pari lusikallista ja olin tyytyväinen.

Tämän jälkeen minulle oli tosin vielä 90% purkista jäljellä, mutta ei hätää: Sprouted Kitchen riensi apuun peanutbutter bites:ien ohjeensa kanssa. Maapähkinävoipalleroista tulikin ihan kivoja välipalasnäkkejä. Tosin olin kärsimätön enkä jaksanut jauhaa manteleita ihan pieneksi, ja keksit meinasivat vähän murustua, joten suosittelen vähän huolellisempaa blendausta.


Maapähkinävoi-biitit (n.12-14 kpl)

1 dl manteleita
1 dl taateleita
n. 1/2 dl maapähkinävoita
1 tl vaniljajauhetta
1/2 tl kanelia
(ripaus suolaa jos maapähkivoi on suolatonta)

Blendaa ensin mantelit pieneksi, melkein jauhoksi. Lisää loput ainekset ja jauha sekaisin. Testaa koostumus, massan pitäisi olla kohtuullisen tahmaista, mikäli vaikuttaa kuivalta niin lisää vähän maapähkinävoita.

Pyörittele palloja ja paina haarukalla litteäksi. Säilytä jääkaapissa.

Nyt olis vielä 50% purkista jäljellä.. käyttöideoita?

SHARE:

5 kommenttia

  1. Jahas, näitä pitääkin sitten tehdä jenkkipoikakaverille - koti-ikävään ;)

    Ja onhan tuo maapähkinähulluus minuunkin tarttunut :) Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Niin ja ylimääräisen maapähkinävoin voit pakastaa jääpalamuoteissa (sipaise hieman kookosöljyä muotteihin niin irtoaa helpommin) - saat ihania karkkeja!

    VastaaPoista
  3. Aa joo pakastamista en tullutkaan ajatelleeksi, kiitos vinkistä! :>

    VastaaPoista
  4. Raakasnickersit on ihan taivaallisia! Toinen hyvä herkku on taatelit maapähkinänokareella, mantelilla (tai jollain pähkinällä) ja ripauksella suolaa. Jos syöt puuroa, tuore tai keitettyä, maapähkinävoi on number one niidenkin kylkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sittemmin olen oppinut käyttämään maapähkinävoita hyvin monipuolisesti, täältä blogistakin löytyy monen monta reseptiä. Herkkua on kyllä! :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig