tiistai 12. helmikuuta 2013

RUOKAKURSSIN PAKETOINTI

Nelipäiväinen rupeama on ohi ja nyt olen ayurvedisen ruokafilosofian ylimmän asteen guru. No ei sentään, tällä kurssilla raapaistiin vain pintaa ja gurutasot saavutetaan varmasti vasta usean vuoden opiskelun jälkeen. Muutenkin käymäni kurssi oli kohtuullisen maanläheinen, ns. pehmeä lasku ayurvedaan.


Opin mm. että ayurvedinen ruoka ei tarkoitakaan pelkästään intialaista ruokaa (vaikka jonkin verran intialaisia mausteita käytetäänkin) vaan ajattelua voi soveltaa miltei mihin ruokaan vaan. Avainsanoja ovat mm. raaka-aineiden tuoreus, tasapainon tavoittelu, kohtuus ja oman kehon kuuntelu. Itsestään selviä asioita tietyllä tapaa, mutta jotka on kuitenkin niin helppo unohtaa kiireessä ja omaa mukavuutta tavoitellessa. Tälläinen kurssi toimii kyllä oivana muistutuksena siitä, miten ravintoon ja elämään ylipäätään pitäisi suhtautua holistisesti – ensin katsotaan kokonaiskuvaa ja sen jälkeen voi alkaa hienosäätää yksityiskohtia.


Tässä vielä lueteltuna loput ateriat
2. päivä: Selleri-pasternakka-perunamuusia, bataatteja, ruusukaalta ja tofukastiketta.
3. päivä: Vietnamilaisia kevätrullia (täytteenä mm. porkkanaa, kurkkua, punajuurta, chiliä, avokadoa, tofua, riisinuudeleita, korianteria), kasvismakirullia, tofu-nuudeli-salaattia ja ylijääneistä kasvissuikaleista tehty salaatti jossa lisänä soijasuikaleita.
4. päivä: Chili sin carne, kurpitsaa (butternut), coleslaw soijajogurttikastikkeella, selleri-paprika-salaattia, guacamolea ja quinoaa.


Kuten kuvista näkyy niin pöperöt olivat kyllä erittäin monipuolisia, kauniin värisiä ja oikein maukkaita.
En nyt sanoisi että opin varsinaisesti ruoanlaitosta mitään uutta, paitsi mausteiden monipuolisemman käytön. Niin ja kiinnostuin myös gheen valmistamisesta. Kurssi oli kuitenkin kokonaisuutena ehdottomasti käymisen arvoinen!

Mikäli kiinnostuit kokeilemaan vähän erityyppistä kokkauskurssia, kannattaa kytätä tätä sivua. Tällä hetkellä ei näy tulevia kursseja, mutta veikkaan että myöhemmin tänä vuonna järjestetään vielä ainakin yksi kurssi, ja kysynnästä riippuen miksei enemmänkin.

PS. Tajusin vasta jälkeen päin että kurssihan oli kokonaan vegaani. Mitä parhain osoitus siitä ettei eläintuotteeton ruokavalio tarkoita pelkkien itujen pureskelua. :)
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig