perjantai 15. helmikuuta 2013

JÄTTIKATKARAPU-AVOKADO-SALAATTI


Tämä on vähän niinkuin moderni versio kasariklassikko prawn cocktailista – majoneesin korvaa raikas limekastike ja aasian suuntaan kumartavat myös korianteri ja seesaminsiemenet. Teknisesti ottaenhan tämä ei ole varsinainen salaatti, koska reseptiin ei tule (korianterin lisäksi) muita lehdyköitä, mutta miksei mukaan sopisi ihan hyvin jokunen rapea salaatinlehtikin.

Jättirapu-avokado-salaatti (2:lle)

n. 16 kpl jätti/tiikerirapuja 
1-2 avokadoa
2 kypsää tomaattia
1/2 punainen sipuli
2 limeä
nippu tuoretta korianteria
maun mukaan chiliä
seesaminsiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
hunajaa, suolaa, pippuria

Laita aluksi sipuli marinoitumaan, eli pilko se pieneksi silpuksi ja sekoita mukaan öljy, limen mehut, pieni ripaus hunajaa, suola ja pippuri. Anna marinoitua vähintään 15 minuuttia tai miten kirpeästä sipulista tykkäätkään, testaa välillä maistamalla.

Kuori ja suolesta ravut ja paista pienessä määrässä öljyä max. 1 minuutti per puoli (eli kunnes muuttuu pinkiksi). Nosta esim. talouspaperin päälle jäähtymään.

Pilko avokado(t), tomaatit (poista siemenet), ja halutessasi chili. Yhdistä ainekset rapujen ja silputun korianterin kanssa, ja sekoita mukaan marinoituneet sipulit kastikkeineen. Ripottele sekaan reilusti seesaminsiemeniä.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig