Jättirapu-avokado-salaatti (2:lle)
n. 16 kpl jätti/tiikerirapuja
1-2 avokadoa
2 kypsää tomaattia
1/2 punainen sipuli
2 limeä
nippu tuoretta korianteria
maun mukaan chiliä
seesaminsiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
hunajaa, suolaa, pippuria
Laita aluksi sipuli marinoitumaan, eli pilko se pieneksi silpuksi ja sekoita mukaan öljy, limen mehut, pieni ripaus hunajaa, suola ja pippuri. Anna marinoitua vähintään 15 minuuttia tai miten kirpeästä sipulista tykkäätkään, testaa välillä maistamalla.
Kuori ja suolesta ravut ja paista pienessä määrässä öljyä max. 1 minuutti per puoli (eli kunnes muuttuu pinkiksi). Nosta esim. talouspaperin päälle jäähtymään.
Pilko avokado(t), tomaatit (poista siemenet), ja halutessasi chili. Yhdistä ainekset rapujen ja silputun korianterin kanssa, ja sekoita mukaan marinoituneet sipulit kastikkeineen. Ripottele sekaan reilusti seesaminsiemeniä.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti