sunnuntai 26. tammikuuta 2020

HARISSAMUNAKOISOT & MOZZARELLAA


Harissa onkin jäänyt keittiössäni vähän unholaan, mutta nyt taas innostuin siitä pitkästä aikaa. Tahtoo mennä nämä mausteinnostukset aina vähän sykleissä. Ensin tulee syötyä maustetta x joka päivä viikon putkeen ja sitten tuleekin kuukauden, parin tauko. Miso,- teriyaki- ja gochuyang-kausia odotellessa. Oma suosikkini valmiista harissatahnoista on Baba Foodsin versio.

Mausteisen harissan kanssa teki mieli laittaa samaan annokseen jotain hieman makeaa (uunipaahdetut tomaatit), miedon pehmeää ja rasvaista (mozzarella) ja kirpeän raikasta paahteisella sivumaulla (sitruuna-tahini-jogurttikastike). Mielestäni tuli hyvin onnistunut ja tasapainoinen kokonaisuus, lautaselta ei oikeastaan puutu mitään (paitsi nyt jotain vihreää, halutessa päälle voi ripotella vähän esim. korianteria).


Harissa-munakoisot, mozzarellaa ja uunitomaatteja 

2 isohkoa munakoisoa

2 rkl harissatahnaa 
2 rkl oliiviöljyä
pari kourallista kirsikkatomaatteja
pallo buffalomozzarellaa (mozzarella di bufala)


Halkaise munakoisot pitkittäin ja leikkaa pintaan ristikkäiset viillot. Sekoita tahna ja öljy keskenään ja sivele leikkauspintoihin. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, sirottele päälle hieman öljyä ja suolaa. Paahda munakoisoja ja tomaatteja uuninpellin päällä 200-asteessa n. 45 minuuttia, kunnes koisot ovat läpeensä pehmeitä. Tarkkaile välillä että tomaatit eivät pääse palamaan.

Tarjoile munakoisot revityn mozzarellan, jogurtti-tahinikastikkeen ja tomaattien kanssa heti lämpimänä. Päälle voi halutessa ripotella vielä esim. seesaminsiemeniä.


Tahini-jogurttikastike



1 rkl tahinia
2 rkl turkkilaista jogurttia
2 rkl sitruunanmehua
1/2 tl nestemäistä makeutusta
1 tl oliiviöljyä
suolaa
vettä tarpeen mukaan notkeuttamiseen


Valmista kastike vispaamalla ainekset sekaisin. Säätele veden määrällä kastikkeen notkeutta. Maista ja säädä makuja tarvittaessa. Valuta annoksen päälle.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig