perjantai 1. huhtikuuta 2016

SUOLAKARAMELLIVANUKAS (RAW)


Lakritsi-suklaavanukkaasta innostuneena päätin kokeilla toisenlaistakin makuvaihtoehtoa. Karamelli tai kinuski on aika luonteva jatkokehitelmä, sillä se on helppo toteuttaa ihan muutamalla raaka-aineella.

Jottei vanukas (tai mikä mousse tämä nyt onkaan) käy ihan tylsäksi, tein kaveriksi hieman rapeaa pähkinämurua ja karamellikastiketta. Tähän kannattaa laittaa hieman varovaisemmin makeita ainesosia ettei kokonaisuus mene överimakean puolelle. Karamellinhimo laantuu joka tapauksessa taatusti!

Itse tykkään yhdistää karamellin kanssa reilusti suolaa, muista kuitenkin maistella ja säätää raaka-aineita (makeutta ja suolaisuutta) oman maun mukaan.

Karamellikerrosvanukas (1 reilu annos)

vanukas
n. 1 dl jähmeää kookosmaitoa (jääkaapista)
n. 4 pehmeää taatelia
vaniljauutetta
ripaus suolaa
halutessa: n. 1 tl pähkinävoita

pähkinämuru
1/2 dl pekaanipähkinöitä
1/2 rkl kookossokeria
ripaus suolaa
valinnaisesti: n. 1/2 tl kookosmannaa/sosetta

karamellikastike
n. 1 tl pähkinävoita
n. 1/2 tl kookosnektaria tai vastaavaa
vettä sen verran, miten notkeaa kastiketta haluat
ripaus suolaa

Käytä mahdollisimman pehmeitä taateleita, jotta saat vanukkaaseen tasaisen koostumuksen. Aja ainekset sileäksi esim. monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Jos haluat vanukkaaseen hieman paahteisen maun, lisää joukkoon pähkinävoita. Jos massa tuntuu liian jähmeältä, lisää sekaan hieman vettä tai kookosvettä kookosmaitopurkin pohjalta.

Valmista pähkinämuru ajamalla ainekset pieneksi muruksi. Kookossose on mukana lähinnä sitomassa massaa, joten ilmankin pärjää.

Valmista karamellikastike vispaamalla ainekset keskenään sekaisin.

Kokoa vanukas laittamalla astian pohjalle pähkinämurua, lusikoi keskelle vanukasta ja valuta päälle kastiketta. Itse ripottelin koristeeksi vielä hieman paahdettua amaranttia (pop-amarantti). Slurps!


SHARE:

10 kommenttia

  1. no nam! on kyllä aika herkullisen näkönen :D

    VastaaPoista
  2. Kuolaan! Tätä on pakko testata <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Erityisesti tuo karamellikastike on petollisen hyvää (sitä ei kyllä onneks voi suuria määriä syödä) :)

      Poista
  3. Todella ihana ohje! Pitää käydä hakemassa kaupasta taateleita ja kokeilla, nam <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Taateleita kannattaa muutenkin olla aina jääkaapissa vähän varalla akuutin herkkunälän varalta :)

      Poista
  4. Uuh, mikä herkku! Tulee auttamatta vesi kielelle. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin muutaman päivän tauon jälkeen tulee kyllä vähän mullekin :D

      Poista

Blogger Template Created by pipdig