sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

GLUTEENITTOMAT PERUSBROWNIET


Nykyisessä maailmantilanteessa ei viitsi ihan hirveästi alkaa mitään kakkuja leipomaan kun ei voi kutsua ketään vieraita niitä syömään.. käy muuten niin että joutuu lopulta syömään itsekseen kokonaisen kakun. Sen sijaan voi aivan hyvin tehdä 12 palaa brownieta ja  syödä ne kaikki yksin. :P

Kutsun tätä ohjetta perusbrownieiden ohjeeksi siksi, että olen tehnyt samalla ohjeella näitä useasti. Eli perus ei tässä kohtaa tarkoita tylsä tai arkinen, vaan sellainen.. takuuvarma perusohje. If it ain't broke don't fix it..

Browniet ovat hyvin pehmeitä, rasvaisia ja hieman tahmaisia, kuten kuuluu asiaan. Extrasuklaisia saat näistä tekemällä päälle vielä kuorrutteen.

Gluteenittomat browniet (n. 12 kpl, riippuen vuoan koosta)

100 g mahd. tummaa suklaata
1/2 dl öljyä (esim. kookosöljyä) tai voita

1 1/2 dl kookossokeria
2 (luomu)munaa
halutessa: 1 tl vaniljauutetta

1 1/2 dl mantelijauhoja
2 rkl tummaa/raakakaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa


Halutessa: kuorrute
n. 40g tummaa suklaata
n. 2–3 rkl pähkinävoita
päälle esim. pakastekuivattuja marjoja tai rouhittuja pähkinöitä

TAI

Sulata suklaa ja öljy tai voi pienessä kattilassa. Vatkaa vispilällä sokeri, munat ja vaniljauute yhteen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä ainekset keskenään, kaada vuokaan (n. 20x20 cm) ja paista 175-asteessa n. 18–20 minuuttia. Leivonnainen on valmis kun se on keskeltäkin juuri ja juuri kiinteynyt (saa olla hieman pehmeä kuitenkin). Älä ylipaista ettei browniesta tule kuivaa.

Anna brownien viilentyä  paistamisen jälkeen (jos vaan maltat), ja leikkaa vasta sen jälkeen paloiksi. Jääkaapissa säilytettäessä browniet jähmettyvät vielä entisestään.

Jos teet kuorrutteen: sulata tumma suklaa ja sekoita joukkoon pähkinävoi. Lisää pähkinävoita tarpeen mukaan niin että kuorrute on pehmeää ja levitettävissä, mutta ei liian juoksevaa (kuorrutetta voi myös jähmettää hetken jääkaapissa jos siitä tuli liian pehmeää). Levitä kuorrute browniesin päälle, ripottele mahdolliset muut koristeet ja anna levyn jähmettyä jääkaapissa noin tunnin. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

TAI voit valmistaa avokado-suklaakuorrutteen, ohje löytyy linkin takaa. Tähän riittää puolet ohjeesta.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig