lauantai 16. marraskuuta 2019

MAKEANKIRPEÄ APRIKOOSIPUURO


Onnea vielä Huuhkajat! Olihan hieno juhlafiilis eilen vaikka en yhdelläkään torilla käynytkään. Nykyään tulee penkkiurheiltua tosi harvakseltaan, mutta entisenä isona futisfanina lämmitti kyllä sydäntä ensimmäisiin arvokisoihin pääsy. Ja kävi sitten itse kisoissa miten tahansa, tästä eteenpäin ei ole enää mitään hävittävää! :)

Näin viikonlopun ja muiden juhlallisuuksien kunniaksi puurostakin sopii tehdä vähän parempi versio. Tykkään tosi paljon erilaisista marjapuuroista (kuten mustikka- tai vadelmapuuro), mutta tämä aprikoosilla maustettu versio on mukavaa vaihtelua. Puuro on mukavan makeankirpeä, ja makua voi muokata vielä hieman lisäämällä mukaan esimerkiksi tyrniä, inkivääriä tai sitruunaa (tai kaikkia näistä).

Aprikoosipuuro (1 iso annos)

1 dl kuivattuja aprikooseja
1 1/2 dl (tuorepuristettua) omenamehua

1 1/2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2 dl kookosmaitoa tai kaurajuomaa

halutessa: esim. tyrnijauhetta, inkivääriä

Laita aprikoosit ja omenamehu kattilaan, kiehauta ja anna poreilla viitisen minuuttia. Anna jäähtyä hetken, ota nestettä n. 1/2 dl talteen ja aja aprikoosit ja loppu neste soseeksi.

Kiehauta kookos- tai kauramaito ja lisää kaurahiutaleet. Keitä puuroa välillä sekoitellen noin viitisen minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää lopuksi sekaan aprikoosisoseja. Sekaan voi halutessa lisätä myös esim. tyrnijauhetta ja/tai inkivääriä. Koristele esim. marjoilla. 


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig