lauantai 26. lokakuuta 2019

PAAHDETTU HARISSA-PUNAKAALI FETALLA & SUOLAPÄHKINÖILLÄ



Olen tässä syksyllä innostunut paahtamisesta ihan huolella. Olen paahtanut ainakin porkkanaa, perunaa, paprikaa, tomaatteja, kesäkurpitsaa, sipulia, munakoisoa, kurpitsaa, kukkakaalia, parsakaalia, bataattia.. Paahtaahan voi melkein mitä vaan! Myöskin kaalia! Tai kyllähän sitä monet myös grillaa kesällä, joten miksei voisi heittää uuniinkin.

Testasin harissatahnalla maustetun punakaalin paahtamista ja mausta tuli oikein mainio, ehkä jopa hieman makea (ja tietysti myös hieman tulinen kiitos harissan). Kaali ei mene paahdettaessa mitenkään mössömäisen pehmeäksi vaan siihen jää kivasti purutuntumaa. Pinnan saa antaa myös hieman ruskistua ja rapeutua. Punakaalin tilalla voi tietysti hyvin käyttää myös esim. valkokaalia.

Kokonaisen aterian kaalista saa lisäämällä mukaan esim. fetaa, suolapähkinöitä ja sitruunajogurttia, nam!


Paahdettu harissa-punakaali

1 keskikokoinen punakaali
n. 1 rkl harissatahnaa + hieman öljyä

fetajuustoa
kourallinen suolapähkinöitä
halutessa: tuoreyrttejä

2 rkl paksua maustamatonta jogurttia
1 rkl majoneesia
1 tl sitruunamehua

Leikkaa kaali noin reilun sentin paksuisiksi lohkoiksi. Kantaa ei kannatta leikata liikaa pois niin lohkot eivät hajoile. Levitä kaalit leivinpaperille ja sivele päälle hieman öljyllä notkistettua harissatahnaa. Paahda 190-asteessa n. 20 minuuttia (siivujen paksuudesta riippuen), kunnes paksuimmat kohdat kaalista ovat pehmenneet (kokeile esim. haarukalla).

Lado kaalit tarjoiluastiaan ja ripottele päälle fetaa, suolapähkinöitä ja esim. korianteria. Tarjoile annos sitruuna-jogurtin kanssa (vispaa kastikkeen ainekset yhteen). Nauti lämpimänä.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig