Oisko kerrankin niin että juhannus saadaan viettää oikeasti lämpimässä säässä.. Ainakin tuo aatto näyttää vielä hyvin lupaavalta. Itse en ole varsinaisesti mikään juhannusihminen ja aika monta juhannusta on tullut vietettyä ulkomailla, mutta onhan se ihan kiva ajankohta kadota hetkeksi luonnon rauhaan. Kunhan on vähän auringonpaistettakin eikä tarvitse grillata toppatakki päällä.
Kurkku-gazpacho ei nyt ole grilliruokaa nähnytkään, mutta kyllä tukevampien ruokien välissä voi syödä vähän kevyempiä välipaloja. Ja tämä keitto on kuitenkin myös hieman ruokaisampi kun mukaan tulee cashewpähkinöitä. Nyt kun saa jo kotimaisia herneitä niin niitäkin voi heittää hieman mukaan jos raaskii.
Vihreä kurkku-gazpacho (1 isohko annos)
1 kurkku
n. 200 g kirsikkatomaatteja (keltaisilla tomaateilla keiton väri pysyy vihreänä)
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl cashewpähkinöitä
1 kevätsipuli
1 valkosipulinkynsi
reilu kourallinen basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
rouhaisu suolaa
koristeeksi esim: versoja, kurkkua, tomaattia, syötäviä kukkia
Laita ensin cashewpähkinät likoamaan lämpimään veteen noin vartiksi, niin ne on helpompi soseuttaa. Siivilöi sen jälkeen vesi pois. Laita kaikki ainekset esim. blenderiin ja aja sileäksi soseeksi. Blenderin tehokkuudesta riippuen keittoa kannattaa ajaa hieman pidempään (useamman minuutin ajan) niin että cashewpähkinät muusautuvat mahdollisimman sileäksi. Laita keitto jääkaappiin viilenemään noin puoleksi tunniksi ennen tarjoilua. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti