sunnuntai 16. joulukuuta 2018

MODERNI ROSOLLIKULHO & SYÖTÄVÄN HYVÄT -KIRJA-ARVONTA


Nyt kun vuosi lähenee loppua, on hyvä muistella mitä kaikkea onkaan saanut aikaiseksi. Itselleni kuluneen vuoden ehdottomia kohokohtia oli keväällä ilmestynyt kirjani Syötävän hyvät – 38 salaattia ja kulhoa.

Kirja on ollut hyvin mukavasti mediassakin esillä, erityisen ilonen olen positiivisesta kirja-arviosta Hesarissa, Ellen kolmen sivun jutusta ja olipa mm. syksyn Kotivinkissä ja Imagessakin kirjasta juttua.


Kirjaa voi edelleen ostaa hintaan 19,90€ , ja jos tilauksen tekee viimeistään tiistaina niin kirja ehtii vielä joulupukin konttiin. Kirjaa saa toki myös kirjakaupoista ja Adlibriksesta.

Aloituskuvan pinkki punajuurikulho löytyy kirjan sivuilta myös ja se on saanut inspiraationsa jouluisesta rosollista, mutta sopii toki mihin vuodenaikaan tahansa. Annoksesta löytyy myös muita jouluun sopivia makuja kuten kaneli-karamellipähkinöitä. Annos on sellaisenaan vegaaninen, mutta siihen voi halutessaan lisätä myös hieman vuohenjuustoa.


Moderni rosollikulho

suola- tai cocktailkurkkuja
1 omena (esim. royal gala)


Punajuurikvinoa

1 pieni punajuuri
1 dl kvinoaa
2 dl vettä ja 1/2 tl kasvisfondia
kourallinen tuoretta basilikaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sitruunamehua
1 tl kookosnektaria tai muuta makeutusta 

suolaa

Punajuurihummus

1 pieni punajuuri
2 dl kypsiä kikherneitä
1 pieni valkosipulinkynsi 

2 rkl sitruunamehua
1 rkl tahinia
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa


Kaneli-karamellipähkinät

1/2 dl pekaanipähkinöitä 
1 tl kookossokeria
1 tl vettä
1/2 tl kanelia


Paahda kerralla kaksi punajuurta, toinen menee hummukseen ja toinen kvinoaan. Pese ja kuori punajuuret, kietaise folioon ja paahda 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat haarukalla kokeiltaessa pehmeitä.

Valmista punajuurihummus: laita kaikki ainekset esimerkiksi monitoimikoneeseen ja aja sileäksi tahnaksi. Täysin sileän tahnan työstämiseen menee hieman aikaa, joten ole kärsivällinen. Jos hummus on liian paksua, lisää joukkoon hieman vettä. 

Valmista punajuurikvinoa: huuhtele kvinoa ja keitä kattilassa kasvisfondilla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä ja tarkkaile ettei neste lopu kesken. Lisää tarvittaessa nestettä.  Soseuta yksi paahdettu punajuuri ja sekoita kvinoan kanssa. Punajuuren voi halutessaan myös raastaa pienellä terällä. Lisää joukkoon pienemmäksi pilkottu basilika ja muut mausteet. Sekoita hyvin, maista ja lisää suolaa, sitruunaa tai makeutusta halutessa.

Pilko kurkut ja omenat. Karamellisoi pähkinät: sekoita kuumalla pannulla sokeria, vettä ja kanelia kunnes sokeri on sulanut, ja paahda pähkinöitä hetki seoksessa. Nosta pähkinät sivuun hetkeksi jäähtymään.

Kasaa kaikki ainekset kulhoon ja viimeistele annos punajuurihummuksella. 


KIRJA-ARVONTA

Edit: Kirja-arvonta on suoritettu ja voittaja oli Tiina I, onnea!

Arvon yhden kappaleen Syötävän hyvät – 38 salaattia ja kulhoa kirjoja. Osallistu arvontaan kommentoimalla mikä on joulun lempiruokasi. Itse tykkään eniten ehkä riisipuurosta ja pipareista. Joulunodotus alkaa viimeistään siitä kun leipoo itse pipareita ja se ihana tuoksu leijailee keittiössä monta päivää.

Jätä vastaukseen sähköpostiosoitteesi niin saan voittajan nopeasti kiinni ja toivon mukaan kirja ehtii vielä jouluksi. Arvonta päättyy tiistaina 18.12. klo 12. Onnea kisaan! Kirjan tarjoaa Atena Kustannus.

PS. GDPR:n mukaisesti arvonnan säännöistä: saadakseni yhdeyden voittajaan, arvontaan osallistuvan henkilön on jätettävä kommenttiin sähköpostiosoitteensa. Käytän sähköpostiosoitetta ainoastaan viestiäkseni arvonnan voittajan kanssa ja osoitteita ei kerätä talteen muuta tarkoitusta varten. Osallistumalla kilpailuun hyväksyt nämä säännöt. Mikäli haluat kommenttisi poistettavan kilpailun jälkeen, mainitsethan siitä erikseen.
SHARE:

34 kommenttia

  1. Mahtavan maukkaan oloinen resepti mun joulun lempiruoasta (jos raakasuklaata ja taateleita ei pidä "ruokana") eli rosollista. Tosin meidän joulun rosolliin ei silliä tai perunaa laiteta, eli pelkkää omppua, suolakurkkuja, punajuuria ja porkkanoita kuutioituina ja maistuu maustuessaan vain paremmalta :)
    Oikein rentouttavaa joulunaikaa!
    riikka.s.turunen@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Bataatti- ja punajuurilaatikko, riisipuuro :)
    emmi.reinila@live.fi

    VastaaPoista
  3. Kinkku. ninavuolio@windowslive.com

    VastaaPoista
  4. Oma lempiruokani jouluna on myöskin riisipuuro :)
    tiplatti@hotmail.com

    VastaaPoista
  5. Joulun lempiruokani on graavilohi :)

    VastaaPoista
  6. Ihana opus! Rosolli ikiherkkuni :)Mukana.
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  7. Parasta herkkua jouluna on riisipuuro, piparit & glögi :)
    hanna.hamynen@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Oi ihana versio rosollista, menee kyllä kokeiluun �� mun lempparit jouluna on varmaan itsetehty saaristolaisleipä ja sitten tietty lanttulaatikko.
    elinasarituulikki@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Riisipuuro, piparileivonnaiset ja porkkanalaatikko.
    tiina.ilkka@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Äidin tekemä mukaeltu rosolli, jossa juusto ja omena korvaa porkkanan ja sillin, ja lisänä on vielä purjoa. Muuta en joulupöydästä jäisi kaipaamaan. Tuo sinun versiosi kyllä houkuttaa.. Ihanaa joulua! kisulikisu@hotmail.com

    VastaaPoista
  11. Suosikkini on muikunmäti smetanan ja punasipulin kera.
    tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    VastaaPoista
  12. Jouluruoat on kaikki kyllä huippuhyviä. Lemppareita ainakin äitin tekemä perunalaatikko, punajuuri paistos, omatekemä saaristolaisleipä, sillisalaatti. Meidän joulupöydässä ei oo ikinä ollut rosollia mut ylläolevaa reseptiä vois kokeilla, näytti hyvältä! Sposti: marika.kiuru2@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Kauhean jouluruokaihminen en ole, mutta kookosmaitoon itsetehty riisipuuro ja bataattilaatikko ovat nam! plus tämän postauksen kombo kuulostaa todella hyvälle ;) ssuvi__@hotmail.com

    VastaaPoista
  14. Joulun lemppariruokia on perinteoisiset laatikot. :) emmi.kapiainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Minun lempparijouluruokia ovat rosolli, savukala ja kaikki ihanat mäti-, lohi, katkaraputahnat.

    Maria
    maria_hie@outlook.com

    VastaaPoista
  16. Hei!
    Rakastan kaikkia jouluruokia, mutta kyllä se ykkönen on riisipuuro��sekä laatikot ja salaatit sekä kalapöytä. No nyt taisi tulla kaikki lähes lueteltua;-) Kivaa joulunaikaa kaikille! kirsi.tormanen1@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Rosolli ja riisipuuro ovat lempparit :) Ja tietenki juustotarjotin :)
    minna1995(at)gmail.com

    VastaaPoista
  18. Äidin tekemä imelletty perunalaatikko. Mäti ja smetana saaristolaisleivän kera.
    p.myyry@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Lanttulaatikko, rosolli ja piparkakkurahka :D
    emmi.hast@hotmail.com

    VastaaPoista
  20. Riisipuuro :)
    ainosuklaa@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Kyllä riisipuuro ja laatikot on parhaita! Paitsi jos suklaa lasketaan jouluruoaksi...
    helena.rautakoski@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Riisipuuro sekametelisopalla <3
    Oonasallamaaria@gmail.com

    VastaaPoista
  23. riisipuuro sekametelisopalla joo, valionkin luumukeitto käy. :D äiti on tehnyt monta vuotta puuron vaniljasoijamaitoon. on kyl törkeen hyvää !

    kikinlahettipalvelu@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Mun lempiruoka on rosolli ilman silliä ja graavi lohi. Kokeilen kyllä Sinun versiota tänä jouluna.
    T. Merja
    merja.laisalmi@fimnet.fi

    VastaaPoista
  25. Pidän rosollista ja kalkkunarullasta. Myös lemppari on riisipuuro ja rusinasoppa.
    riitta.niemelan@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Rosolli on lemppariani :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  27. Pitkään hautunut riisipuuro on aivan ihanaa :)
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Kaikki yhdessä tekevät jouluruosta herkullisen, mutta kinkku ja rosolli on parasta :)
    hilsan@luukku.com

    VastaaPoista
  29. Kaikki jouluruoat ovat hyviä, mutta erityisesti pidän imelletystä perunalaatikosta ja paistetusta kalkkunasta. Iloista joulua!
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig