keskiviikko 17. lokakuuta 2018

MANTELI-MAAPÄHKINÄVOIKROKANTIT (V, GF)


Ilmastoahdistusasioista ainakin hetkeksi kevyempiin aiheisiin – kuten herkkuihin. Tosin nämä herkut eivät ole siinä mielessä kovin kevyitä, että sisältävät aika tuhteja aineksia. Fyysiseltä painoltaan sen sijaan ovat kohtuullisen kevyitä.

Olen pantannut tämän oheen postaamista jo varmaan kuukauden ajan koska en yksinkertaisesti keksi näistä mitään sanottavaa! :D Muuta kuin että ovat hyviä, ja helppoja valmistaa. No ehkä ei tarvitse muuta sanoakaan.

Ohjeesta tulee n. 16 palasta eli henkilöstä ja syöjien määrästä riippuen nämä riittävät yhdestä päivästä noin viikkoon.

Manteli-maapähkinävoikrokantit

1 dl manteleita
1/2 dl kookosnektaria tms
2 rkl maapähkinävoita
1/2 rkl sulaa kookosöljyä
rouhaisu suolaa

päälle: tummaa suklaata (esim. 80%)

Rouhi mantelit esim. veitsellä pieneksi muruksi. Mitä pienempää murua niin sitä helpompaa seos on levittää, omat muruni jäivät ehkä himpun verran turhan suuriksi eli rouhi vielä vähän pienemmäksi.

Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen n. 5 minuuttia. Levitä seos tasaisesti leivinpaperin päälle ja laita pakkaseen.

Sulata sen jälkeen suklaa vesihauteessa. Ota hieman jähmettynyt mantelikrokantti pakkasesta ja sirottele päälle sulaa suklaata. Pidä sen jälkeen levyä vielä hetki pakastimessa niin että suklaa jähmettyy. ja leikkaa se sen jälkeen pienemmiksi paloiksi.

Mantelikrokantti on tässä vaiheessa vielä aika pehmeää, eli jos haluat kiinteämpiä paloja, krokantteja kannattaa pitää pakastimessa vielä useampia tunteja tai vaikka yön yli. Säilytä paloja pakastimessa.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig