Tiesitkö että kukkakaalista saa valmistettua tosi kermaista kastiketta, ilman mitään ihmeempiä kermoja! Kypsän kukkakaalin kun blendaa, saa mukavan pehmeällä koostumuksella ja suuntuntumalla varustettua, vähän bechamel-tyyppistä soosia. Ja kun mukaan lisää hieman ravintohiivahiutaleita, kastike alkaa saamaan myös hieman juustoisia makuja.
Ohjeesta tulee aika paljon kastiketta (paljon kastiketta ei koskaan ole huono juttu), mahdollisesti ylijäävän osan voi hyvin myös pakastaa.
Huom. pasta kannattaa syödä heti lämpimänä, kastike maistuu silloin parhaimmalta. Lisäsin annoksen hieman herneitä ja minttuja niin kokonaisuus pysyy raikkaana.
Kukkakaali-hernepasta (2–3 annosta)
(gluteenitonta) pastaa
6 dl kukkakaalia (n. 400 g)
6 dl kasvislientä tai vettä + 1 rkl fondia
1/2 dl kasvimaitoa (käytin täysrasvaista kauramaitoa)
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 tl oliiviöljyä
suolaa
valinnaisesti: 1 rkl ravintohiivahiutaleita
1 dl pakasteherneitä sulatettuna
kourallinen tuoretta minttua
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa kukkakaali paloiksi ja kiehauta nesteessä n. 8–10 minuuttia. Ota keitinlientä n. puoli desiä talteen.
Laita kukkakaalit, 1/2 dl keitinlientä, 1/2 kauramaitoa, valkosipuli, öljy, suola ja ravintohiivahiutaleet blenderiin ja aja tasaiseksi kastikkeeksi. Nesteen määrällä voi säädellä kastikkeen juoksevuutta. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Sekoita kastike pastan kanssa ja lisää annokseen herneet, minttua ja halutessa esim. hampunsiemeniä. Syö heti lämpimänä.
Viikon muut pastat:
Mihin tuo reseptin kauramaito tulee?
VastaaPoistaMoi ja kiitos huomiosta, se on jäänyt tuolta tekstistä pois, eli tulee mukaan blenderiin samassa vaiheessa kuin muutkin ainekset. Korjaan reseptiin :)
PoistaKiitos nopeasta vastauksesta! T. Juuri kukkakaalit kiehumassa ;)
Poista