Avokadopasta on varmasti jo modernin klassikon asemassa. Jossain vaiheessa ohjetta tuli niin monesta tuutista että ainakin omalla kohdallani pelkästään annoksen näkemiseen tuli totaalikyllästyminen.
En enää muista mitä siihen suosituimpaan ohjeeseen sisältyi, mutta tässä joka tapauksessa oma versioni annoksesta. Hyvältä maistuu jälleen pienen tauon jälkeen!
Avokadopestopasta (1 iso tai 2 keskikokoista annosta)
(gluteenitonta) pastaa tai spagettia
1 puntti basilikaa
1 avokado
1–2 raastettua valkosipulia
1/2 dl cashewpähkinöitä
1/2 rkl sitruunamehua
1/2 dl neutraalinmakuista öljyä
reilusti suolaa
+ vettä tarpeen mukaan
Liota cashewpähkinöitä ensin noin vartin ajan niin ne pehmenevät hieman.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita kaikki muut kastikkeen ainekset esim. monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi tahnaksi, pienet sattumat eivät haittaa. Jos massa tuntuu liian jähmeältä, lisää hieman nestettä. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Sekoita avokadopesto pastan tai spagetin kanssa. Päälle voi halutessa ripotella myös hieman cashewparmesania. Nauti heti lämpimänä.
Viikon muut pastat:
Ei kommentteja
Lähetä kommentti