perjantai 16. helmikuuta 2018

KANELI-MAAPÄHKINÄVOIMUFFINSSIT (VILJATON & VEGAANINEN)


En näköjään vain saa tarpeekseni maapähkinävoista..

Nämä ovat siitä hyvin jännät muffinssit (vai muffinit vai cupcakesit) että näihin ei tule ollenkaan jauhoja! Ei edes kaurahiutaleita. Tästä voikin päätellä että muffinssien koostumus on hyvin kostea ja jopa hieman tahmea.

Lusikoin taikinan pieniin muotteihin ja näistä minimuffinsseista tulikin aika söpöjä, yksi (tai kaksi) on oikein sopiva pikku välipala tai jälkkäri.


Maussa erottaa jonkin verran banaania, eli jos et ollenkaan tykkää banaanin mausta, nämä ei ehkä ole sun juttu. Vinkki: vaaleasta ja vähän raa'asta banaanista tulee vähemmän banaaninmakua kuin (yli)kypsästä ruskeasta hedelmästä.

Kanelin maun vahvuutta ja myöskin makeusastetta kannattaa säädellä omaan makuun sopivaksi, itse laitoin aika maltillisesti makeutusta, mutta joku muu ehkä tykkää selkeästi makeammasta. Käyttämäni kookossokeri ei ylipäätään ole kovin makeaa, eli muilla sokerilaaduilla voi myös pärjätä pienemmällä määrällä. Mutta maistelemalla se selviää.

Päälle laitoin kookoskermasta tehdyn kuorrutteen. Jähmeämpää, pursotettavaa kuorrutetta saat, kun pidät kermaa maustamisen jälkeen vielä hetken jääkaapissa. Kuorrutteeksi sopisi hyvin myös esim. tuorejuusto tai kaurafraiche.



Kaneli-maapähkinävoi-banaanimuffinssit (n. 12 pientä tai 6 isoa)

1 dl sileää maapähkinävoita
1 banaani
1 pellavamuna (1 rkl pellavansiemenrouhetta + 3 rkl vettä)
2 tl leivinjauhetta
4–5 rkl kookossokeria tai vastaavaa
1–2 tl kanelia
1 tl vaniljauutetta
pieni ripaus suolaa
halutessa: 1 tl (raaka)kaakaota väriksi

Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään ja laita hetkeksi sivuun tekeytymään.

Muusaa pähkinävoi ja banaani sileäksi soseeksi. Parhaiten tässä toimii ehkä sauvasekoitin. Jos maapähkinävoisi on kovin jähmeää, sekaan voi lisätä 1–2 ruokalusikallista vettä notkistamaan sosetta.

Sekoita kaikki ainekset yhteen tasaiseksi massaksi. Maista ja lisää sokeria tai kanelia halutessa. Ota huomioon että paistettaessa maut hieman laimenevat. Lusikoi muffinssimuotit n. 3/4 täyteen ja paista 180-asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä.

Kuorrute

n. 2 dl jähmeää kookoskermaa (jääkaapissa pidetystä purkista)
1–2 rkl kookosnektaria tai muuta nestemäistä makeutusta
1/2 tl vaniljauutetta tai jauhetta
1/2 tl kanelia
halutessa: 1 tl maapähkinävoita

Vispaa ainekset yhteen (sellainen pieni maidonvaahdotin on tässä aika kätevä, mutta käsipelillä ihan vaikka haarukan kanssa onnistuu myös). Kovin jähmeään kuorrutteeseen voi lisätä tilkan kookosvettä. Jos kuorrute taas muuttuu liian pehmeäksi, pidä sitä hetki jääkaapissa. Lusikoi tai pursota muffinssien päälle. Säilytä muffinsseja jääkaapissa ja syö kahden päivän sisällä.


Alkuperäinen ohje muokattuna Cotter Crunch.
SHARE:

4 kommenttia

  1. Tämäpä mielenkiintoinen resepti! Otan talteen, kummityttö on vegaani . Voin sitten hänelle tehdä vaikka näitä,kun ovat tulossa käymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nämä oli kyllä tosi jänniä kun ei tule ollenkaan jauhoa, yleensä tämäntyyppisissä ohjeissa on sitten vastineeksi reilusti kananmunaa mutta tämä onnistuu ilman sitäkin. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig