Aloitetaan tärkeimmästä: nämä ruudut olivat tosi tosi hyviä!
Koostumus oli juuri oikeanlainen – pinnalta hieman rapea, mutta sisältä pehmeä ja jopa hieman kostea, nam! Makeutta löytyy sen verran että näitä voi jälkkäriksi kutsua, mutta ei kuitenkaan ole mikään överimakea herkku. Ja vadelma tekee mukavia raikastustaukoja makeaan.
Sitten huomioihin: älä yritä upottaa leivonnaiseen marjoja kun leivonnainen on jo melko kypsä. Ei tule onnistumaan. Tein juuri tämän virheen, ja siksi vadelmat törröttävät typerästi ruutujen päällä sen sijaan että uppoaisivat herkullisen näköisesti puoliksi leivonnaisen sisään. Makuun tämä ei tietysti vaikuta mutta kuitenkin.
Toinen huomio: 1 dl vadelmia on aivan turhaa kitsastelua. Kannattaa laittaa ainakin kaksi. Minäkin laitan ensi kerralla, sillä näitä aion tehdä kyllä pian uudelleen!
Vadelma-manteliruudut (viljaton, gluteeniton) n. 16 kpl
3 dl mantelijauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
pieni ripaus suolaa
2 dl kookossokeria
1 dl oliiviöljyä tai muuta valinnaista öljyä
2 (luomu)munaa
1 tl vaniljauutetta
1–2 dl (pakaste)vadelmia, mieluiten enemmän kuin vähemmän
halutessa: mantelilastuja
Sekoita jauhot keskenään. Sekoita sokeri, öljy, munat ja vanilja keskenään. Yhdistä ainekset.
Jos käytät (kotimaisia) pakastemarjoja: sulata ja valuta marjat.
Vuoraa n. 18x18 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 180-asteessa n. 10 minuuttia (tai hieman vähemmän, kunnes leivonnainen on hieman kypsynyt mutta vielä selkeästi pehmeä). Ripottele vadelmat päälle ja paista vielä n. 20 minuuttia, kunnes pinta alkaa kevyesti ruskistua.
Anna leivonnaisen jäähtyä ja nosta se varovasti vuoasta. Viimeistele halutessasi mantelilastuilla ja leikkaa ruuduiksi.
Vinkki: jos haluat näistä vielä vähän fiinimpiä, valuta päälle hieman sulatettua valkosuklaata.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti