keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

HALLOUMIPASTA TOMAATTIPESTOLLA (GF)


Tämän ohjeen piti alunperin tulla osaksi salaattikirjaani. Mutta valmiilla annoksella ei kyllä ole enää mitään tekemistä salaatin kanssa, joten jätin sen kirjasta pois ja julkaistaan resepti näin muuten vaan. :)

Punainen tomaattipesto on mukavaa vaihtelua normivihreään versioon, ja pilkkomalla halloumin pienemmiksi paloiksi ja paahtamalla ne rapeiksi saa jopa hieman krutonkimaista täytettä annokseen.

Lopputuloksessa suolaisen halloumin ja punapeston yhdistelmä on melko suolainen, joten vähäsuolaisen ystävänä voit halutessasi tehdä myös tavallista viherpestopastaa halloumilla, tai punapestopastaa ilman halloumia (tilalle voi laittaa esim. mietoa mozzarellaa).

Pastana käytin gluteenittomien pastojen suosikkiani, eli Urtekramin pennepastaa.

Halloumipasta (kahdelle)

n. 200 g (gluteenitonta pastaa)
200 g halloumia
1 dl kirsikkatomaatteja
kourallinen rucolaa
päälle halutessa: seesaminsiemeniä

Tomaattipesto

1/2 dl cashewpähkinöitä (liota ensin vähintään 30 min)
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl tuoreita tomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 tl omenaviinietikkaa
1/2 tl nestemäistä makeutusta (esim.  hunajaa tai kookosnektaria)
1/2 tl valkosipulijauhetta
n. 1/2 dl vettä

Valmista ensin pesto. Cashewpäkinöitä on hyvä liottaa etukäteen niin pehmenevät ja muusaantuvat helpommin. Aja ainekset esim. monitoimikoneessa niin sileäksi tahnaksi kuin saat. Pienet sattumat eivät haittaa. Laita aluksi vähän vähemmän vettä ja lisää tarvittaessa.

Valmista pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa halloumi kuutioiksi ja paahda kuutioihin kuivalla, kuumalla pannulla rapea pinta. Leikkaa kirsikkatomaatit halki. Sekoita tomaattipesto pastan, halloumin, tomaattien ja rucolan kanssa. Tarjoile lämpimänä.

SHARE:

4 kommenttia

  1. Oli pakko kokeilla pestoa heti, ohje oli niin herkullisen kuuloinen. Cashewit vaihdoin saksanpähkinöihin, koska niitä oli iso pussi kotona. Söin peston parsakaali-kukkakaali-jauhelihagratiinin lisukkeena - toimi! Iso suositus tälle. Ihanaa varmasti myös esim. paahdetun ruisleivän kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kokeilit heti ja tykkäsit! Cashewpähkinöiden tilalle voi tosiaan laittaa muitakin pähkinöitä tai vaikka siemeniä (esim. auringonkukan tai pinjan). Ja tosiaan pesto toimii hyvin myös tahnana tai dippinä. :)

      Poista
  2. Tosi hyvää, kiitos! :) :3

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig