torstai 26. tammikuuta 2017

SYNTISEN HYVÄT VALKOSUKLAA-BLONDIET (VEGAANINEN & VILJATON)


Tämä saattaa olla blogihistoriani epäterveellisin ohje. :D

Blondie-leivonnainen on siis vähän kuin brownien vaaleampi serkku. Taikinaan ei lisätä sulaa suklaata tai kaakaojauhetta, mutta suklaahippuja usein kylläkin. Nämä ovat erittäin tuhteja ja rasvaisia, ja (kenties siitä johtuen) törkyhyviä, niinkuin nuo parhaat jenkkileivonnaiset tahtovat olla.

Blondieiden koostumus on pinnalta hieman rapea ja sisältä pehmeän tahmainen...drool. Söin jossain holtittomuuden tilassa näitä neljä tai viisi kerralla, ja sen jälkeen voin puoli päivää todella huonosti. Mutta oli sen arvoista!

Yritin etsiä kaupan valikoimista vähiten epäilyttävän valkosuklaan ja päädyin iChocin versioon. Suklaassa on suht korkea kaakaopitoisuus (väh. 40%), maito- ja herajauheet on korvattu riisimaidolla, ja suklaasta löytyy hieman pähkinäjauhettakin, joten valinta ei ole ihan huono. iChocin maku on myös miellyttävä ja ei ihan niin äkkimakea kuin useimmat valkosuklaat tahtovat olla.

Ohjeesta tulee noin 12 pienehköä ruutua, mutta ne ovat niin tuhteja että määrä on ihan riittävä. Ohjeen saa toki tuplata jos herkuttelijoita on isompi joukko.

Valkosuklaa-blondiet 

1 dl pähkinävoita (esim. maapähkinä- tai mantelivoita)
1/2 dl sulatettua kookosöljyä
1 dl kookossokeria
1 rkl pellavansiemenrouhetta + 3 rkl vettä
1 tl vaniljauutetta

2 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

n. 80 g (vegaanista) valkosuklaata (esim. iChoc) pieneksi pilkottuna.

Sekoita ensin pellavansiemenrouhe veteen ja laita hetkeksi sivuun tekeytymään.

Sekoita pähkinävoi, kookosöljy, sokeri ja vaniljauute keskenään. Lisää sekaan turvonnut pellavansiemenrouhe.

Sekoita mantelijauho, leivinjauhe ja suola keskenään, ja lisää muun taikinan sekaan. Pyörittele sekaan lopuksi pilkottu valkosuklaa. Taikina on todennäköisesti aika jähmeää, mutta se kuuluu asiaan.

Taputtele massa noin 10 x 20 cm kokoisen, leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Paista 175-asteessa n. 20 minuuttia, pinta saa hieman tummua mutta tarkkaile ettei se pääse palamaan. Taikina voi olla vielä keskeltä hieman pehmeää, mutta se jähmettyy lisää jäähtyessään.

Anna leivonnaisen jäähtyä kunnolla ennen kuin leikkaat sen ruuduiksi, muuten se murustuu liikaa. Blondieita voi säilyttää jääkaapissa ja ne maistuvat oikein hyvin jääkaappikylmänäkin.

SHARE:

12 kommenttia

  1. Nauruttaa tämä epäterveellisin. Verrattuna omaan blogiin :D. Kaikki on suhteellista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh no on toki, mutta itse kun ns.normileivonnaisia juurikaan harrasta niin tämä oli aikamoinen rasva- ja sokeripommi. :)

      Poista
  2. Kaikki rasvainen ja epäterveellinen on sitä parasta herkkua! :D

    VastaaPoista
  3. No nam! Varmasti hetkellisen äklötyksen väärtejä!

    VastaaPoista
  4. Ohoh, no nyt tosiaan on epäterveellisen terveellistä :D Eihän noilla rasvalähteillä kyllä tulekaan kuin tosi tahmaista, mutta vähän paremman omatunnon herkku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo rasvassa ei kyllä ole säästelty, mikäli on jollain hoikennuskuurilla niin näitä ei kannata tehdä.. :D

      Poista
  5. Ihana vegeversio! Pidän tämän mielessäni, jos tulee tarvetta vegaanille reseptille.

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig