lauantai 5. marraskuuta 2016

KIELENVIEVÄ KORVAPUUSTIPUURO (V)


Johtuneeko sitten tästä äkkitalvesta, mutta yhtäkkiä on alkanut tekemään mieli lämpimän lohduttavaa ja kevyen mausteista syötävää (ei sentään jouluisia makuja vielä).

Itselleni helpon ja nopean lohturuoan arkkityyppi on puuro, ehdottomasti johonkin muuhun kuin veteen keitettynä. Esimerkiksi tämä kurpitsapuuro on kivan täyteläinen vaihtoehto.

Mutta mitäpä jos puuro maistuisikin pullalle. Vaikka en mitään pullaihmisiä ole oikein koskaan ollutkaan, uunituoreessa korvapuustissa on kyllä oma viehätyksenä. Pyörittelin hetken mielessäni ajatusta korvapuustismoothiesta, mutta hylkäsin sen, koska lämmintä pitää olla. Siksi siis puuro.

Korvapuustin makumaailman saa neutraaliin puuroon helpoiten kastikkeiden avulla, niin maut eivät ole liian dominoivia, vaan pilkahduksia perusmaun seassa. Ihan kuin mausteiset kierteet pullataikinassa. Kokeilin sekoittaa mausteet sulatettuun kookosmannaan ja osui heti maaliin, ihan älyttömän hyvää! Puuro menee näiden takia melkeinpä jo (tuhdin) jälkkärin puolelle. Toki voit edelleen teeskennellä syöväsi täysin terveellista täysipainoista ateriaa (itse esimerkiksi söin tämän lounaaksi) – joka vaan sattuu maistumaan korvapuustilta. ;)

Korvapuustipuuro (1 iso annos)

3 dl (kasvi)maitoa (itse käytin kookosmaitoa)
1 1/2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
pieni ripaus suolaa
1/2 tl vaniljauutetta

tumma kastike 
2 rkl kookosmannaa (tai kookossosetta)
2 rkl kookossokeria
1/2 tl kanelia
ripaus kardemummaa

vaalea kastike 
2 rkl kookosmannaa
1 rkl valitsemaasi makeutusta (väri pysyy vaaleana esim. vaalealla kookosnektarilla ja ei-vegaanisessa versiossa hunajalla)
1/2 tl vaniljauutetta

+ kuumaa vettä

Lämmitä maito, lisää kaurahiutaleet, ja keittele keskilämmöllä kunnes puuro on valmis. Mausta ripauksella suolaa ja vaniljaa.

Sulata kookosmanna (4 rkl) varovasti, jaa kahteen pikkuastiaan, ja sekoita kumpaankin omat mausteensa. Kastikkeet todennäköisesti muuttuvat tässä kohtaa jähmeiksi, joten notkista niitä pienellä määrällä kuumaa vettä.

Valuta kastikkeet puuron päälle ja nauti herkku heti lämpimänä.


SHARE:

19 kommenttia

  1. Kuulostaapa herkulliselta. Nam!

    VastaaPoista
  2. En ehkä kestä miten hyvää tän täytyy olla!

    VastaaPoista
  3. Korvapuustipuuro kuulostaa erikoiselta herkulta :) Tätä herkkua saa ilmeisesti syötä myös herkkupäivien ulkopuolella, kun korvapuustit on kiellettyä herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän voi ehkä just ja just perustella itselleen ei-herkuksi ;)

      Poista
  4. voi jesus. koko elämäni olen kulkenut ympäriinsä väittäen, etten ole puuroihminen. asia muuttui juuri <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin! :D Mullekaan ei oo paljoa puuro maistunut, paitsi tuorepuuro. Ehkäpä kookosmannat-ja maidot pelastaa tilanteen!

      Poista
    2. Joo ei se puuro ole niinkään tässä se juttu vaan ne lisukkeet! ;)

      Poista
  5. Siis mikä puuro! Voin jotenkin kuvitella sen maun mielessäni ja se on about täydellinen. Pakko kokeilla - ehkä heti huomenna aamulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kookosmannasta tykkäät niin tämä on kyllä aika täydellinen herkku :)

      Poista
  6. Jos söisin kaurapuuroa, niin tämä olisi se <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti noita kastikkeita voisi hyödyntää jossain muussakin yhteydessä jos ei puuro nappaa.. tai syödä vaikka ihan sellaisenaan! :)

      Poista
  7. En ole mikään puuroihminen mutta tämä kyllä kuulostaa joltain muulta kuin puurolta eli aika herkulta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika harvoin syön itsekin, mutta silloin kun syön niin puuroa on kiva vähän tuunailla. Tämä on tosiaan jo aika jälkkärihenkinen :)

      Poista
  8. Voisiko kookosmannan korvata jollakin? en viitsisi vain parin ruokalusikallisen takia ostaa 10€ purkkia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, jos yhtään tykkäät kookoksesta niin se kymppi on kyllä hyvä sijoitus, kookosmanna on todella herkullista! ;) Jos et ole vegaani niin tilalle voisi kokeilla esim. pehmeää tuorejuustoa, kasvipohjaista korviketta ei nyt oikein tule mieleen (kookosöljy esimerkiksi ei mielestäni oikein sovi tähän). Yksi mitä voisi kokeilla on vedellä ohennettu pähkinävoi, mutta silloin lopputuloksen maku on hieman erilainen.

      Poista

Blogger Template Created by pipdig