perjantai 9. syyskuuta 2016

SUKLAISET KARAMELLIPALLOT (RAW)


Siviilielämän puolella on viimeiset pari viikkoa ollut ihan hemmetinmoinen puristus päällä, työpäivät ovat venyneet 10–12 tuntisiksi ja viikonloppuja ei tunneta. Onneksi tämä projekti on ihan just maalissa ja sitten loppuu tämä hullutus. Aion laiskotella ainakin viikon.

Psst nyt muuten kannattaa ennakkotilata kirja vielä kun ehtii, hinta on 15% edullisempi kuin julkaisun jälkeen, plus mukaan saat Goodion meille kehittelemän erikoisraakasuklaan.

Koneen äärestä istumisesta olen ottanut kuitenkin muutamia breikkejä mm. keittiön puolelle ettei pää (ja kroppa) hajoa. Esimerkiksi näitä herkullisia pikkupalloja voi käyttää vaikka palkintomekanismina: tee töitä tunti, ota pallo. Tee toinen tunti, ota pallo. Kymmenen tunnin jälkeen saa syödä kaksi kerralla.

Tai sitten syöt milloin haluat ja niin monta kuin huvittaa.

Olen tehnyt aiemmin vähän samantyyppisiä nameja raaka-Snickersien muodossa, mutta tämä on pelkistetympi ja nopeampi ohje. Periaatteessa palloon voisi upottaa pari maapähkinää ja kutsua näitä Snickers-palloiksi.


Suklaalla päällystetyt suolakaramellipallot (n. 12 kpl)

10 pehmeää taatelia
1 rkl (maa)pähkinävoita
1/2 tl vaniljauutetta
1 rkl vettä
1 rkl sulaa kookosöljyä
rouhaisu suolaa

3 rkl mantelijauhetta

n. 50 g mahdollisimman tummaa suklaata tai raakasuklaata + 1 tl sulaa kookosöljyä

Huom. Käytä erittäin pehmeitä taateleita (fresh dates hevi-osastolla), muuten ne eivät muusaudu kunnolla.

Itse koen parhaaksi työstää tällaisia tahmeita raakamassoja sauvasekoittimeen liitettävällä lisäosalla (vähän kuin pienikokoinen monitoimikone), tavallisella sauvasekoittimella tai monitoimikoneella pärjää myös. Sen sijaan blenderi ei oikein sovellu tähän, massa jää helposti vain pyörimään tyhjää paikalleen.

Laita ainekset (paitsi mantelijauhe) esim. monitoimikoneeseen ja aja yhtenäiseksi massaksi, pienet taatelihiput eivät haittaa. Tässä saattaa mennä hetki joten työstä massaa kärsivällisesti ja kaavi välillä astian reunoilta alas. Jos massa tuntuu todella jähmeältä, lisää siihen hieman sulaa kookosöljyä.
Lisää lopuksi mantelijauhe.

Laita massa hetkeksi pakkaseen jähmettymään (n. puolesta tunnista tuntiin) niin sitä on helpompi käsitellä.

Pyörittele massasta pieniä palloja. Itse pyörittelin pallot lopuksi vielä mantelijauheessa, niin pinta ei jää liian tahmeaksi.

Sulata suklaa vesihauteessa, notkista sitä kookosöljyllä, ja valuta pallojen päälle. Pallot voi myös kastaa suklaaseen kokonaan. Pakasta hetki (n.vartti) kunnes suklaa on jähmettynyt, ja rouhaise päälle vielä hieman karkeaa suolaa. Säilytä palloja jääkaapissa.


SHARE:

8 kommenttia

 1. O ou... kuulostaapa hyviltä. Oon tehny peanut butter cups raakasuklaata, mut tätä pitää testaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nyt tuli mieleen et niin oon minäkin tainnut tehdä! Tai tuollaisia maapähkinävoi-täytteisiä raakasuklaanappeja. Hyvä kun ei enää itse muista mitä on postaillut :D http://syotava.blogspot.fi/2013/05/maapahkinavoi-raakasuklaa-napit.html

   Poista
 2. Himoitsin näitä jo instagramin puolella, ehdottomasti tulee kokeiluun! Noilla varmasti sunnuntai-maanantain välinen yövuorokin olisi paljon antoisampi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo työmotivaatio kohenee kyllä kummasti kun on erinäisiä (herkku)palkintoja tiedossa ;)

   Poista
 3. Ihania on ja helppojakin vielä, kiitos! Tein eilen ekan satsin ja tänään vielä toisen, missä suklaakuorrutuksen sijaan pyöritin pallot kookoshiutaleissa, sillä suklaiset olivat hiukka äiteliä (ei ollut maustamatonta raakasuklaata kaapissa, joten käytin jotain ilmeisesti liian makeaa tummaa suklaata). Kookoksellakin maistuvat ihanilta. Suolaisuus jää vaan vähemmälle kun en viitsinyt siihen päälle enää rouhaista.
  Taatelit muuten suosittelen pilkkomaan pieniksi ennen muussaamista, etenkin jos ei ole niitä kaikkein pehmeämpiä saatavilla tai sauvasekoitin tms ei ole se kaikkein tehokkain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun testasit ja tykkäsit! Ja ihan hyvä huomio tuo taateleiden pilkkominen, varmasti helpottaa työstämistä.

   Poista

Blogger Template Created by pipdig