maanantai 21. maaliskuuta 2016

MANGORAAKALEIVOKSET JA KÄTEVÄ KAKKUPOHJA



Jos et ole kuten minä, kaapistasi ei todennäköisesti löydy sen sataa sorttia purkkeja ja purnukoita täynnä erilaisia siemeniä, pähkinöitä, superfoodeja, kuivattuja marjoja/hedelmiä ja niin pois päin. Tämä saattaa nostaa raakaherkkukokeilujen kynnystä, kun ensiksi olisi käytävä hyvin varustellussa ruokakaupassa ostoksilla. Ja lisäksi vaarana on, että osa arvokkaista raaka-aineista jää sitten kertakokeiluksi, ja unohtuu kaapin perälle pölyä keräämään.

Tähän on onneksi keksitty superkätevä ratkaisu. Pitkäaikainen luottomerkkini GoGreen tarjoaa valmiiksi pakattuja raakaruokapusseja, jossa on kaikki tarvittava "lisää vain neste" -tyylisen toteutukseen.

Suomen Blogimedian ja GoGreenin kanssa toteutettu yhteistyöprojekti toi omaan keittiööni näitä uusia tuotteita testattavaksi. Valikoimaan kuuluu tällä hetkellä kolme valmissekoitepussia: Go Raw Ball Mix (raakapallot), Go Raw Bar Mix (raakapatukat) ja Go Raw Cracker Mix (näkkileivät), sekä kaksi siemenpussia: Go Raw Chia Seed ja Go Raw Hemp Seed.

Go Green on itselleni entuudestaan hyvinkin tuttu brändi, erityisesti merkin linssejä ja papuja löytyy kaapistani käytännössä aina. Nämä uudet raakaruokapussit ovat sen verran herkullisen näköisiä jo ulkonäöltään (propsit pakkaussuunnittelusta!) että tällainen siemenhamstaajakin on innoissaan.


Silmäilin Raw Ball Mixin raaka-ainelistaa, ja totesin että aineksista syntyvä massa istuisi todella hyvin raakapallojen lisäksi raakakakun pohjaksi. Pussista löytyy: taateleita, kurpitsansiemeniä, saksanpähkinää, gojimarjoja, kaakaonibsejä ja auringonkukansiemeniä. Erittäin asiallinen sisältö siis. Ja maun perusteella pussi sopii kyllä ihan hyvin sellaisenaankin naposteluun.

Päätin lopulta tehdä pääsiäiseenkin hyvin sopivia keltaisia mangoraakaleivoksia, mango kun on sopivasti parhaillaan sesongissa. Isoon kakkuun sopivammat täytteen mitat löytyy esimerkiksi tästä aiemmin julkaistusta mango-aprikoosiraakakakusta.

Pohjamixissä on hieman raakakaakaota, joten tarjoilin leivokset raakasuklaakastikkeen kanssa. Päälle laitoin koristeeksi vielä muutaman minikokoisen raakapallon. Tuli aika söötti kokonaisuus. Ja täytyy todeta että eipä ole ennen ollut näin vaivatonta raakakakun pohjan tekeminen. :)


Mangoraakaleivokset suklaakastikkeella
(n. 3–4 kpl halkaisijasta riippuen, omani olivat n. 7 cm)

pohja
n. 1 dl Go Raw Ball Mix -sekoitusta
n. 1 tl appelsiinimehua (tai vettä)
ripaus suolaa

mangotäyte
1 1/2 dl cashewpähkinöitä (liota väh. 4h)
1 1/2 dl tuoretta mangoa pieneksi kuutioituna
1 dl jähmeää kookoskermaa (jääkaapissa säilytetystä kookosmaidosta)
n. 2 rkl kookosnektaria (tai ei-vegaanit esim. hunajaa)
n. 2 rkl sitruunanmehua
valinnaisesti: ripaus kurkumaa väriksi

suklaakastike
1/4 dl sulaa kookosöljyä
1/2 dl sulaa kaakaovoita
n. 1/2 dl raakakaakaojauhetta
2–3 rkl nestemäistä makeutusta
ripaus suolaa
valinnaisesti: pari tippaa vaniljauutetta


Muusaa pohjan ainekset esim. monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Jätä massa vähän rouheaksi.
Jos käytät muotteja, painele massa niihin ja laita pakkaseen hetkeksi.

Valmista täyte blendaamalla ainekset täysin sileäksi tehokkaalla blenderillä. Säädä makuja (makeutta ja kirpeyttä) oman maun mukaan. Kaada täyte pohjan päälle ja laita pakkaseen jähmettymään (koosta riippuen menee noin puolesta tunnista tuntiin).

Tee suklaakastike vispaamalla ainekset sekaisin. Säädä jälleen makeutta oman maun mukaan. Suklaakastike saa olla aika paksua niin se on helpompi valuttaa. Lusikoi kastiketta leivosten päälle. Suklaa jähmettyy kylmän leivoksen päälle todennäköisesti saman tien.

Koristele esimerkiksi muutamalla minikokoisella raakapallolla, jotka syntyvät kätevästi samoista aineksista kuin pohjakin.

SHARE:

4 kommenttia

  1. Pitääpä joskus kokeilla noita "valmispusseja"! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on kyllä kätevää kun ainekset on jo valmiiksi valittu ja laitettu yhteen pakettiin. Seuraavaksi meinasin kokeilla tuota näkkäriä (jonka voi kovettaa joko kuivurilla tai sitten vähemmän raakaruokamaisesti pikaisesti uunissa paahtamalla). :)

      Poista
  2. Ooo, nämä kuulostavat ja näyttävät ihan täydelliseltä! Testiin :) Ja on ollut kiva huomata, että oman kaapin sisältö hiljalleen alkaa palvelella lähes jokaista reseptiä..muutama vuosi tähän on mennyt mutta selkeästi on käytössä olevat raaka-aineet muuttuneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja olen kyllä huomannut saman, nykyään alkaa tosin olemaan haasteita jo tuon säilytystilankin kanssa ja keittiötasolla on aikamoinen kokoelma purkkeja.. :D

      Poista

Blogger Template Created by pipdig