perjantai 18. maaliskuuta 2016

LAKRITSI-SUKLAAVANUKAS (RAW)


Tein tämän alunperin vain kokeiluna omaksi ilokseni, mutta lopputuloksesta tulikin niin superhyvää, että jaetaanpa jälkkäri-idea täälläkin.

Periaatteessa vanukas koostuu ihan tutuista aineksista: avokadosuklaamoussesta ja chia-vanukkaasta. Näihin kun lisää lakritsijauhetta ja hieman extrasuolaa -> tadaa herkku on valmis!

Laitoin mousseen tavallista enemmän kookoskermaa (1 osa kookoskermaa ja 1 osa avokadoa), jolloin moussesta tuli ehkä vielä entistä..noh kermaisempi. Vinkki: osta Pirkan kookosmaitopurkki, ravista sitä voimakkaasti ja laita jääkaappiin. Kun pieni määrä kookosvettä sekoittuu kovempaan osioon, saat kokonaisen purkillisen jähmeää, mutta samalla ihanan pehmeää kookoskermaa.

Tein kaksi erilaista kerrosta  chia-kookosvanukasta (lakritsi ja vanilja), yhdelläkin toki pärjää.


Lakritsi-suklaa-kerrosvanukas (1 iso annos)

lakritsisuklaamousse
1 pieni avokado
n. 1 dl jähmeää kookoskermaa
2–3 rkl raakakaakaojauhetta
1–2 rkl makeutusta (esim. kookosnektaria), tai enemmän maun mukaan
1–2 tl lakritsijauhetta
rouhaisu suolaa

chiavanukas
n. 1 dl kookoskermaa
1 rkl chiansiemeniä
ripaus makeutusta

valkoiseen kerrokseen: vaniljauutetta
ruskeaan kerrokseen: lakritsijauhetta

Tee ensin chiavanukas sekoittamalla ainekset ja laittamalla ne jääkaappiin n. puoleksi tunniksi. Mitä pidempään seos saa olla viileässä, sitä enemmän se geeliytyy. Jos käytät juoksevaa kookosmaitoa, geeliytymiseen voi mennä parikin tuntia.

Jos teet kahta eri kerrosta, tuplaa kookoskerman ja siementen määrä.

Valmista mousse muusaamalla ainekset esim. monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella tasaisen sileäksi massaksi. Laita aineksia ensin vähemmän, maistele ja lisää tarvittaessa kaakaojauhetta, makeutusta ja/tai lakritsijauhetta.

Lusikoi ainekset kerroksittain astiaan ja nauti. Itse rouhin päälle koristeeksi vielä hieman raakasuklaata.

SHARE:

10 kommenttia

  1. Oijoi miten ihanalta näyttää! Täytyy kokeilla joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni twisti (eli lakritsin lisääminen) avosuklaamousseen tekee kyl ihmeitä :)

      Poista
  2. Aika törkeän hyvän näköistä. :)

    VastaaPoista
  3. Olipa järjettömän hyvää! Kiitos reseptistä!

    Ootko kokeillut Lidlin kookosmaitoa? Se on mielestäni vielä moninverroin parempaa kuin Pirkka - oikeastaan melkein täyttä jänkkiä jopa ilman viilennystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei kiitos vinkistä! Tulee aika harvoin kyllä Lidlissä käytyä, mutta pitää ens kerralla napata kookosmaito testiin. :)

      Poista
  4. näyttää hyvältä ! mites sen kookoskermavaahdon kanssa, siis vaahtoontuuko vaan se purkin kova osa? mä oon vaan ruuanlaitossa käyttäny alpron tai muuta pahvipurkkitavaraa, joten toi säilyketölkkitavara on vähä vierasta. tässä ohjeessa ei kummiskaa tarttenu vaahtoo tehä :) ainii ja oisko geeliintyy vai geeleytyy vai geeliytyy. ehk toi viimenen ois lähinnä oikeeta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vain se kova osa vaahtoontuu (tarvittaessa voi lisätä tilkan nestettä). Tai sitä siis vispataan voimakkaasti kunnes koostumus notkeutuu ja muuttuu kermavaahtomaiseksi, ei mene kauan. Vaikeaa on tämä suomen kieli välillä, mun suosikki on melkeinpä tuo geeliintyy. :) Sen vois myös kiertää "muuttuu geelimäiseksi" ;)

      Poista
    2. selvä, ostin tossa meinaan pari pirkan metallitölkkiä ja en oo uskaltanu avata vielä. kookoksen maku ei oo oikeen koskaan ollu oma juttu mut vähän jo tottunu siihen mausteisissa safkoissa - kookosöljyn löysin ruohonjuuresta versiona hajuton ja mauton. :D sillä saanu sit raakakakut jne hanskattua. mutta oppia ikä kaikki, jatkan siedätystä sen maun kanssa ;)

      Poista
    3. No ainakaan tässä vanukkaassa kookos ei kyllä mielestäni maistu ollenkaan, suklaa on sen verran vahva ja peittävä maku :) Mäkään en välittänyt kookoksesta vielä muutamia vuosia sitten mutta olen kyllä sittemmin oppinut tykkäämään siitä tosi paljon.

      Poista

Blogger Template Created by pipdig