torstai 17. syyskuuta 2015

LEMPEÄ OMENAKEITTO


Mausteinen lämmin omenakeitto on omiaan viileisiin syysiltoihin. Tällä kertaa teki kuitenkin mieli raikkaampaa, ja jopa hieman happamankirpeää versiota omenakeitosta.

Pikkuhiljaa sesongissa olevat kotimaiset omenat ovat melko happamia jo itsessään, ja lorauksella rutikuivaa omenasiideriä saa helposti tuettua tätä makumaailmaa. Laitoin mukaan myös myskikurpitsaa (butternut squash) tuomaan aavistuksen makeutta, jos et löydä kurpitsaa (mitä harmittavasti ei edelleenkään löydy kaikista ruokakaupoista) niin samantyylisen maun saa bataatilla.

Omenakeitto (2 annosta)

1 sipulia
3 kotimaista omenaa 
n. 200 g myskikurpitsaa tai bataattia
1 1/2 dl kuivaa omenasiideriä
n. 7 dl kasvislientä tai vettä + fondia
3 laakerilehteä
suolaa + pippuria

Lohko sipulit ja omenat pieniksi kuutioiksi. Lämmitä kattilassa öljyä tai voita, ja lämmitä keskilämmöllä pehmeäksi (n. 10 min). Leikkaa kurpitsa tai bataatti myös pieneksi, ja lisää se ja siideri kattilaan. Kiehauttele muutaman minuutin ajan. Lisää loppuneste ja mausteet. Tällä nestemäärällä keitosta tulee melko juoksevaa, jos tykkäät paksummasta, laita hieman vähemmän nestettä.

Anna porista keskilämmöllä n. 20 min, tai kunnes kaikki kasvikset ovat pehmenneet. Kaada keitto blenderiin ja aja täysin sileäksi. Koristele halutessasi omenakuutioilla, ja tarjoile lämpimänä.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig