perjantai 2. tammikuuta 2015

VÄRIKÄS MAROKKOLAISTYYPPINEN SALAATTI


Uusi vuosi jne. Paitsi keittiön puolella en meinannut vaihtaa tyyliä: ylivoimaisesti eniten harrastamani ruokalaji on salaatti, joten polkaistaan 2015 käyntiin sitten sellaisella.

Ehdin jo pikaisesti hehkuttaa Green Kitchen Stories-blogin ruokakirjaa Green Kitchen Travels, ja ilokseni kirja pursuaa kaiken muun hyväksi mitä herkullisempia salaatteja. Kirjan teeman mukaan useimmissa on hieman eksoottista sävyä, kuten tässä marokkolaistyyppisessä väri-ilottelussa. Sielläpäin maailmaa salaatit pohjautuvat usein couscoukseen, kirjassa tilalle oli laitettu kvinoaa. Itse päädyin kuitenkin laittamaan pieneksi murustettua kukkakaalia, koska en ole oikein koskaan päässyt kvinoan makuun (yritän tehdä asialle jotain, olkoon se vaikka yksi vuoden 2015 tavoitteista).

Homman juju on kvinoan/kukkakaalin maustaminen kanelilla, ja tähän yhdistetään makeita rusinoita, raikasta granaattiomenaa, rapeita manteleita, paahdettuja kasviksia ja tuoreita yrttejä. Ei voi mennä vikaan!

Jos aloitit tammikuun vegaanihaasteen, tässä on oikein hyvä ohje kokeiltavaksi – aineksia on sen verran monipuolisesti ettei kukaan edes huomaa että sieltä "puuttuu jotain". :)

Salaatti, jossa on paljon kaikkea

kesäkurpitsaa
munakoisoa
oliiviöljyä
suolaa
kvinoaa tai kukkakaalia
1 tl kanelia
1/2 sitruunan mehu
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
avokadoa
keltaisia rusinoita
granaattiomenaa
paahdettuja & suolattuja manteleita

Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso ohuiksi viipaleiksi/paloiksi. Sirottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paahda 200-asteessa n.15 minuuttia, kunnes alkavat saada väriä pintaan.

Keitä kvinoa ohjeen mukaan, tai jos käytät kukkakaalia, aja se esim. monitoimikoneella pieneksi muruksi. Kukkakaalia voi höyryttää nopeasti (minuutin pari) ennen silppuamista jos haluat että se on hieman pehmeämpää, mutta älä lämmitä liikaa ettei se ala muusaantua. Ideana on kuitenkin säilyttää pientä purutuntumaa.

Sekoita kvinoan/kukkakaalin sekaan kaneli, hieman suolaa, sitruunanmehua ja lisää oliiviöljyä. Yhdistä pilkotun avokadon, paahdettujen kasvisten, tuoreyrttien, rusinoiden, granaatinomenan siementen ja manteleiden kanssa. Salaatti maistuu hyvältä myös viileänä.

SHARE:

6 kommenttia

  1. oi että onkin ihanan kesäinen v'ri-iloittelu! ja ihan varmasti hyvää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ja talvellakin pitää päästä välillä syömään kunnolla värikästä ruokaa :)

      Poista
  2. Ihana salaatti, niin kauniit värit :) olen muuten ladannut tuon Green Kitchen Stories applikaation iPadille, siellä on myös kivoja ruokajuttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Toi applikaatio oli mulle ihan uusi, kiitti vinkistä pitääkin tutustua!

      Poista
  3. Ooo eksyin juuri blogiisi, kun etin yhtä vanhaa salaatti ohjetta google yhdistelmällä"granaattiomena korianteri minttu" :D Tänne päädyin ja totesin heti, että tätä reseptiähän voisi testat ja päädyin tutkimaan muitakin vegaanisia reseptejäsi ja kuulen päässäni Homer Simpsonin äänen kun se kuolaa ruokaa :D oooh. Niin monia kokeilemisen kuuloisia resepteja. Ihanaa :)

    -E-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos hauskasta kommentista! Nyt mullakin soi Homerin ääni päässä :D

      Poista

Blogger Template Created by pipdig