Tietoa mainostajalle ›

perjantai 30. tammikuuta 2015

SUKLAINEN CHILI SIN CARNE


Suklaata suolaiseen ruokaan.. miksipä ei! Bonuksena saat pääruoan ja jäkkärin samassa annoksessa. ;)

Tiedätte ehkä meksikolaisen mole-kastikkeen.. sellainen ruskea papu-suklaasoosi joka on täyteläisen makuinen. Tämä ruoka on eräänlainen yhdistelmä molea ja chili sin carnea, ja lopputulos on.. noh myöskin täyteläisen makuinen. Ja sopivan mausteinen lämmittämään jokatalvisessa syväkohmeessa olevaa kroppaani. Eli just sopiva ruoka jonka kanssa voi kääriytyä viltin kanssa sohvan nurkkaan ja katsoa vähän Netflixiä (tällä hetkellä katselussa: Modern Family ja uudella kierroksella Downton Abbey).

Ohje on suosikkikirjastani Green Kitchen Travels, muokkasin tosin ohjetta hieman yksinkertaisemmaksi.

Suklaa-chili (4:lle)

pari rkl oliivi/kookosöljyä
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
1 chili pienennettynä (tai enemmän oman maun mukaan)
2 tl kuminansiemeniä / jauhettua kuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 punainen ja 1 keltainen paprika 
n. 1 dl maissia (esim. pakastemaissia sulatettuna)
2 tölkkiä kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
n. 3 dl kypsiä papuja (esim. kidney- tai mustapapuja)
60 g erittäin tummaa (sokeritonta) suklaata
suolaa
(valinnaisesti hieman hunajaa tai vegaanivastinetta
 ja puserrus limeä)

turkkilaista jogurttia (tai vegaanivastinetta)
tuoretta korianteria

Lämmitä keskilämmöllä öljyssä pilkottuja sipuleita, chiliä, kuminaa ja paprikajauhetta kunnes sipulit muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää pieneksi pilkotut paprikat ja maissi, ja paista pari minuuttia. Lisää tomaatit, hieman suolaa, ja jos seos vaikuttaa kovin paksulta n. 1/2 dl vettä. Anna poreilla n. 20 minuuttia. Lisää pavut ja paloiteltu suklaa. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Itse lisäsin myös hieman hunajaa (jos käyttämässäsi suklaassa oli sokeria tämä ei varmaan ole tarpeellista) ja puserruksen limeä koska muhennos kaipasi mielestäni hieman hapokkuutta. Muutkin omat maustamisvariaatiot ovat täysin sallittuja. :)

Lusikoi kulhoihin ja tarjoile jogurtin ja korianterin kanssa.


6 kommenttia:

  1. Hah, ei minulle vaan riitä suklaa pääruoassa jälkiruokaa korvaamaan... ;-)
    Mutta, näyttää hyvältä kyllä tosi hyvältä tuo pata...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kyllä totuuden nimissä mullekaan.. Varsinkin kun suklaa ei tässä varsinaisesti erikseen maistu vaan tuo oman mausteensa kokonaismakuun. Tietenkin suklaan voi säästää ja napostella erikseen jälkkäriksi, mutta lopputulos ei ole enää sitten (ainakaan maun kannalta) ihan sama asia :)

      Poista
  2. No mutta.. Juuri kun mietin mihin ruokaan suklaata voisi kokeilla suolaisen kaveriksi! :D Kuulostaa niin hyvältä että tämä taitaa mennä testattavien listalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itse asiassa keksi kovin montaa suolaista ruokaparia suklaalle (siis niin että yhdistelmä jopa toimii) mutta tähän sopii kyllä hyvin :)

      Poista
  3. Oi tämä kuullostaa hyvältä! Opiskeluvuosien Meksikonreissun suosikkiruoka oli Mole, mutta en ole muussa suolaisessa yhteydessä kokeillut suklaakokkailuja. Nyt iski inspis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Meksikoon voisi kyllä tehdä reissun pelkästään jo ruoan takia.. Kiva kun inspiroiduit! :)

      Poista