tiistai 6. toukokuuta 2014

CHIA-VADELMA-KOOKOSVANUKAS


Olen tykästynyt kovin näihin chia-siemeniin. Suklaavanukkaan ohje tulikin jo jaettua. Seuraavaksi halusin testata jotain muuta, ja kokeilin josko kookosmaito taipuisi vanukkaaksi -> hyvinhän sen onnistui. Jos pelkkä kookos tuntuu liian raskaalta, osan nesteestä voi korvata esim. manteli/kaura/soijamaidolla tai miksei esimerkiksi maustamattomalla jogurtilla. Itse lisäsin vanukkaaseen hieman limeä koska tykkään kirpeistä asioista, mutta tämä ei välttämättä ole kaikkien makuun.

Vadelma-kookosvanukas (2 annosta)

1 tölkki kookosmaitoa
vajaa 1/2 dl chia-siemeniä 
2-3 dl vadelmia
muutama rkl hunajaa (vegaanit esim. kookosnektaria)
valinnainen: pieni puserrus limemehua

Jos kookosmaito ei ole kokonaan pehmeän juoksevaa, lämmitä sitä hieman. Sekoita nesteeseen siemenet ja anna tekeytyä muutaman tunnin ajan. Huom. anna seoksen olla huoneenlämmössä ettei se pääse jähmettymään.

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne. Blendaa kaikki ainekset sekaisin sileäksi, erityisen pehmeän vanukkaan aikaansaamiseksi saa blendata hieman pidempään. Lopputuloksen pitäisi näyttää vähän marjavispipuurolta. :)

SHARE:

4 kommenttia

 1. Näyttääpä kauniilta! Ja herkulliselta. Kokeilen ehdottomasti kunhan hankin ensin nuo siemenet :) Moni on kehunut, että auttavat hyvin vatsan toimintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo chia-siemenet taitaakin olla kuitujen suhteen ihan ensiluokkaista kamaa. Itse en ole mitään ihmeempiä vaikutuksia huomannut, mutta tykkään tuosta niiden geeliytyvästä ominaisuudesta. :)

   Poista
 2. Näyttääpä tosi hyvältä! Osaisitko sanoa mistä sais ostettua chia-siemeniä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu tietysti missä asut, mutta ainakin Ruohonjuuret ja Life-storet myyvät, samoin varmaan kaikki muut luontaistuotekaupat. Ja olen ainakin muutamissa K-Supermarketeissa nähnyt myös. Verkon kautta voi myös tilata esim. hyvinvoinnin.fi, fitnessfirst.fi tai ekolo.fi. Näillä pääsee varmaan alkuun :)

   Poista

Blogger Template Created by pipdig