Syötävän hyvä: PARSA-VUOHENJUUSTOSALAATTI
Tietoa mainostajalle ›

tiistai 29. huhtikuuta 2014

PARSA-VUOHENJUUSTOSALAATTI


Näyttää siltä että vappu otetaan tänä vuonna vastaan perinteisellä tyylillä eli viittä vaille räntäsateessa. Omassa kaveriporukassa oli suunnitteilla terassi/puutarhapiknik, mutta nyt näyttää siltä että grillaus suoritetaan ikkunanraosta ja piknikviltti levitetään olkkarinlattialle.

Sääpettymysten lisäksi varma keväänmerkki on tietysti parsa. Olen näpytellyt tänne näköjään aika montakin parsaohjetta: parsapaistosjuttu, parsakeitto, parsaa ja karitsaa ja riisitön parsarisotto. Nyt tulee sitten salaattiohje. Näin kuvan parsasalaatista jossain äidin luona selatussa naistenlehdessä, olisko ollut Kodin Kuvalehti..(?) Tarkempaa ohjetta en siis muistanut napata mutta tämä oma versioni on varmaan ihan yhtä hyvä. Kelpanee oikein hyvin vaikkapa sinne vappu(sisä)piknikille.

Parsasalaatti

nippu vihreää parsaa (mahd. ohutta)

avokadoa
pari eri salaattia (esim. romaine, tammenlehvä, frisee)
kirsikkatomaatteja
hunaja/cantaloupemelonia
pinjansiemeniä
vuohenjuustoa (ohutta tankoa)

pari rkl balsamicoa
pari tl oliiviöljyä
pieni puserrus sitruunanmehua
n. 1 tl hunajaa
suolaa, pippuria

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja paahda niitä uunissa 180-asteessa n. 30 min tai niin kauan kuin jaksat.

Leikkaa parsoista kuiva kanta pois. Leikkaa pätkiksi. Ruskista pannulla öljyssä/voissa nopeasti, kunnes parsat saavat hieman väriä.

Leikkaa avokadot ja melonit paloiksi. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla hetki.

Paista vuohenjuustoviipaleet voissa kuumalla pannulla nopeasti (varo etteivät sula liikaa).

Kasaa salaatti, vispaa kastikkeen ainekset sekaisin ja valuta salaatin päälle.

4 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida ihan vaan sanoakseni että olenpa iloinen että jostain päädyin tänne, ihana uusi blogi-löytö !! Noin viisi sivua taaksepäin koluttu eikä malta lopettaa, aivan ihania reseptejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, aina kiva kuulla tälläistä palautetta! :)

      Poista