sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

MUSTIKKA-JOGURTTI "RAAKA"KAKKU


AKA musteläiskätesti-kakku. :)

Tämä ei ole varsinainen raakakakku, koska jogurtti ei pastöroinnin ansiosta mahdu raakaruoan kriteereihin, mutta kypsentämätön kakku yhtä kaikki.

Resepti on hyvin samanlainen kuin ihan parhaassa raakakakussa (-> mustikkaversio), mutta täytteessä on lisänä jogurttia ja kerroksia on vain yksi. Kokeilin tätä lähinnä testaakseni vaikuttaako jogurtti miten makuun. Ja täytyy sanoa että se originaaliversio on sittenkin vähän parempi. Jogu ei tuo kakkuun juurikaan mitään extraa, tosin koostumus on ehkä aavistuksen jäätelömäisempi (ainakin hieman jäisenä). Lisäksi mustikat omana kerroksenaan on huomattavasti kätevämpää, kuin erillisenä kastikkeena joka sottaa joka paikan (tässä kohtaa vika voi olla myös täällä päässä :). Laitan kuitenkin ohjeen jos joku haluaa kokeilla.

Huom. tein tämän taas sellaiseen pienempään vuokaan (halkaisija 18 cm). Täyte jäi ohueksi mutta se ei oikeastaan haittaa koska on tosiaan kohtuu tuhtia.


Mustikka-jogurttikakku

Pohja
n. 1 dl pekaanipähkinöitä/manteleita/saksanpähkinöitä
vajaa desi pehmeitä taateleita (n. 7 kpl)
ripaus vuori/merisuolaa

Täyte
n. 3 dl (liotettuja) cashewpähkinöitä
n. 1,5 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia tai vegaaniseen versioon maustamatonta kaura/soija/kookosjogurttia
1-2 sitruunan mehu
1 tl aitovaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet
2 rkl sulaa kookosöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa (tai enemmän)

1-2 dl (pakaste)mustikoita
valinnaisesti hieman hunajaa

Murskaa pähkinät blenderillä/monitoimikoneella. Muusaa taateleiden kanssa massaksi (sauvasekoitin käy tähän ehkä parhaiten). Painele vuoan pohjalle. Laita hetkeksi pakkaseen.

Liota cashewpähkinöitä vähintään 5-6 tuntia. Laita kaikki ainekset paitsi jogurtti blenderiin ja surauta täydellä teholla sileäksi. Sekoita jogurtti lusikalla joukkoon. Maistele ja lisää hunajaa ja sitruunaa maun mukaan. Kaada pohjan päälle ja laita pakkaseen n. tunniksi.

Keittele sillä aikaa kastike mustikoista kattilassa keskilämmöllä. Mukaan voi halutessa lisätä hieman makeutusta. Anna kastikkeen jäähtyä kunnolla ennenkuin kaadat sen kakun päälle. Vaihtoehtoisesti voit leikata hieman sulaneen kakun osiin, ja lusikoida kastiketta viipaleiden päälle, näin saat todennäköisesti hieman nätimpiä ja vähemmän sottaisia kakkupaloja. :)


Ohje alunperin Living Healthy with Chocolate.
SHARE:

4 kommenttia

  1. Ihanan näköinen kakku. Vaikka kommentoit, ettei maku eronnut erityisesti edukseen originaaliversiosta, tykkään näistä rajoja ravistavista resepteistä, joissa poimitaan parhaat eri "koulukuntien" sisältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu olen samaa mieltä, ja voihan jonkun mielestä tämä olla se parempi versio :)

      Poista
  2. Kiitos ihanista resepteistäsi! Monet maukkaat raakakakut on tehty, ja olen saanut muitakin ihmisiä innostettua raakaherkuttelun pariin - kakkuohjeesi kun ovat niin ihanan yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa!

    Toinen asia. Oletko ikinä tehnyt - esim. tätä kakun perusreseptiä - leivosmuotoon, siis esim. muffini- tai muihin pikkuvuokiin? Sellaisinaan ei varmaankaan näyttäisi juuri miltään, mutta jos siihen keksisi päälle jotakin curdia tai laittaisi ison kasan mansikoita tms.?

    Yritän täällä pähkäillä pääsiäisen viemisiä, ja leivostyyppiset kakkuset olisivat käteviä eikä tarvitsisi leipoa useampaa kakkua (sikäli kun sen nyt työlääksi katsoo).

    Aurinkoista pääsiäistä & kiitos ihanasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitos kivasta kommentista! :)

      Olen itseasiassa tehnyt ainakin kerran raakaleivoksia tai minikakkuja tai mitä ovatkaan: http://syotava.blogspot.fi/2013/10/porkkanaraakakakkuset.html. Luulen että kaikkia täällä nähtyjä raakaohjeita voi ihan hyvin soveltaa samalla lailla. Kuljetusmielessä nuo ovatkin paljon kätevämpiä kuin yksi isompi kakku. Marjoja vaan päälle niin näyttää nätiltä. :)

      Mukavaa pääsiäistä sinne myös!

      Poista

Blogger Template Created by pipdig