keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

PIKATOFFEETA MAAPÄHKINÄVOISTA + ILMOITUSASIAA


Maapähkinävoi iskee jälleen! Tahna taipuu niin makeisiin (suklaanapit ja raakapallot) kuin suolaisiinkin (tofu-riisinuudelit) ruokiin, ja toki menee ihan sellaisenaankin lusikoidessa.

Tämänkertainen ohje on ihan supersimppeli ja nopea valmistaa, ja lopputulos on hämmästyttävän lähellä oikeaa toffeeta. Toffeella tarkoitan tässä siis sellaista pehmeää englantilaista fudgea, parasta sellaista olen saanut jostain Cornwallin lukemattomista fudgekaupoista. Toffee leikataan isoista haloista halutun kokoisiksi paloiksi, ja on niin tuoretta ja pehmeää että sulaa suuhun. Suomessa usein markkinoilla ja makuuneissa myytävät kivikovat ja mauttomat/yliesanssiset irtomyyntifudget ei ole aitoa tavaraa nähneetkään.

Itse laitoin näihin maapähkinävoi-toffeisiin aika niukasti makeutusta, jos tykkäät makeammasta niin laita vähän ohjetta enemmän. Pieni varoitus: toffeet sulavat tosi nopeasti, joten ota ne pakkasesta ulos vasta kun aiot tarjoilla/syödä ne kaikki itse. :)


Maapähkinävoi-toffee

1 dl maapähkinävoita
1 rkl juoksevaa hunajaa (vegaanit esim. kookosnektaria) 
1,5 rkl sulaa kookosöljyä
(pieni ripaus suolaa jos pähkinävoi on suolatonta)

Sekoita ainekset rivakasti keskenään. Kaada neliskulmaiseen astiaan ja laita pakkaseen reiluksi puoleksi tunniksi. Leikkaa sopiviksi paloiksi. Syö nopsaa. :)

Reseptin idea Detoxinista-blogista.


Sitten pieni ilmoitusluontoinen asia. Syötävän hyvä siirtyi juuri hieman isompaan liigaan eli osaksi Blogirinkiä, jee! Saitilla mainintaa ei vielä näy, koska sivusto uusitaan lähiviikkoina (ihan aiheesta) ja sitä ei tällä hetkellä päivitetä. Blogi ei siis siirry minnekään, mutta jatkossa saatan tehdä satunnaisia yhteistyöpostauksia ymsyms. En nyt tietty mitään eineksiä ala mainostamaan. ;) Mutta en kieltäydy ravintolakutsuista! Tai skumpasta!
SHARE:

6 kommenttia

  1. En haluaisi olla ärsyttävä tai nipo, mutta mikään mikä sisältää hunajaa, ei ole vegaaninen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tuolla joissain aiemmissa ohjeissa kirjoittanutkin, että vegaani voi korvata hunajan esim. agavesiirapilla tms, mutta en viitsis sitä joka kerta erikseen mainita. Fiksut vegaanit varmaan ilman erillistä kehoitustakin hoksaavat :) Mutta lisäsin nyt kuitenkin ohjeeseen huomion vaihtoehtoisesta makeutuksesta.

      Poista
  2. Heips, tässä ihmettelen miten sait toffeista noin vaaleita? Kokeilin tehdä tämän ohjeen mukaan, mutta niistä tuli melko tummia ja maku oli liian "raskas". :/ Käytätkö jotain tiettyä maapähkinävoita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, käytin Urtekramin maapähkinävoita, en oikein osaa sanoa onko se erityisen vaaleaa. Toki kuvanottohetkellä paistoi kirkkaasti aurinko joten sekin saattoi hiukkasen vaalentaa kuutioita (en nyt enää tarkkaan muista. :) Harmi jos ei maistunut, itse maapähkinävoi-fanina tykkäsin näistä tosi paljon.

      Poista
    2. selvä :) ehkä täytyy itsekin koittaa sitä. Taisi olla minulle ensimmäinen lähempi tuttavuus maapähkinävoin kanssa muutenkin, joten saattaa mennä hetki aikaa totutella uuteen tulokkaaseen. Mutta täytyy vielä sanoa, että tämä blogi on aivan mahtava ja täältä saa aina inspiraatiota! :)

      Poista
    3. Uusiin makuihin tottumiseen menee toki aikansa. :) Kiva kuitenkin jos muutoin olet saanut täältä ideoita omaan keittiöön!

      Poista

Blogger Template Created by pipdig