Syötävän hyvä: SUPERHELPPO KASVISMUHENNOS
Tietoa mainostajalle ›

tiistai 5. marraskuuta 2013

SUPERHELPPO KASVISMUHENNOS


Sarjassamme ruokia jotka näyttävät vähän epämääräiseltä mössöltä mutta maistuvat hyvältä.. :)

Valmistus on harvinaisen helppoa, pilkkomisen lisäksi ainoa aikaa vaativa vaihe on raaka-aineiden muhitus kattilassa, mutta siihenkin menee vain puolisen tuntia. Jonka aikana voi tehdä jotain muuta hyödyllistä kuten vaikka surffata kissavideoita internetistä.

Välimerellinen kasvismuhennos (2:lle)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
1/2 kesäkurpitsa (tai 1 pieni)
2 perunaa
1 tölkki kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
1 purkki papuja (esim. valkoisia/voipapuja)
halutessa: oliiveja (itse en laittanut koska en tykkää)

tuoretta oreganoa tai esim. lehtipersiljaa
2-3 dl kasvislientä tai vettä ja fondia
öljyä
suolaa ja pippuria
n. 1 tl valkoviinietikkaa
pieni puserrus hunajaa (vegaanit esim. kookosnektaria) 

Pilko aluksi kaikki kasvikset sopiviksi suupaloiksi niin ne on helppo ja nopea lisätä kattilaan oikeissa kohdissa.

Kuullota sipulia ja valkosipuleita öljyssä muutama minuutti keskilämmöllä isossa kattilassa/kasarissa. Lisää hieman öljyä ja paprika ja kesäkurpitsa, paistele pari minuuttia. Lisää perunat, tomaatit, oreganoa ja liemi. Laita lientä aluksi n. 2 dl ja lisää myöhemmin tarvittaessa. Lisää mausteet (suola, pippuri, etikka ja hunaja) ja anna poreilla n. puoli tuntia kunnes kaikki kasvikset ovat pehmenneet. Tölkkitomaatit pehmenevät keitettäessä ja ne saa helposti esim. puulusikalla paineltua palasiksi. Lisää pavut (ja oliivit jos käytät niitä) ja anna keittyä vielä viitisen minuuttia.

Tsekkaa mausteet (suola!) ja heitä valmiin muhennoksen sekaan vielä vähän oreganonlehtiä. Mukaan sopisi murustella myös esim. fetaa, itse tein muhennoksen tällä kertaa vegaaniversiona.


Alkuperäinen ohje aika reilusti muokattuna Meat Free Monday -ruokakirjasta.

2 kommenttia:

  1. Mössöt ovat usein niitä parhaita. Ei turhaa hienostelua, pelkkää makua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mikä parasta, melkein kaikki raaka-aineet voi korvata jollain muulla, tai jättää pois/lisätä jotain jos siltä tuntuu. :)

      Poista