torstai 7. marraskuuta 2013

PAAHDETTUJA PERSIKOITA, MANTELEITA JA JOGURTTIA


En ole ihan varma onko tämä nyt sitten lisuketyyppinen ruoka vai jälkkäri. (Itse tosin söin tämän lounaaksi). Mutta himpulan hyvää oli ainakin. Jos haluat tehdä esim. brunssivieraisiin vaikutuksen, suosittelen tarjoilemaan tätä. :)

Noin kaksi persikkaa / syöjä lienee hyvä määrä (paitsi jos olet nälkäinen ahmatti). Persikoiden on hyvä olla hieman pehmeitä, mutta ei ylikypsiä etteivät mene liian mössöksi.

Paahdetut persikat (2:lle)

4 persikkaa
öljyä
hunajaa

n. 2 dl turkkilaista jogurttia 
hunajaa 
(aito)vaniljajauhetta 

n. 1 dl manteleita

Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.

Puolita persikat ja poista kivet. Tummentunutta keskustaa voi vähän kaapia lusikalla pois.
Laita uuniastian pohjalle hieman öljyä ja asettele persikat leikkauspuoli ylöspäin. Ripottele päälle ruokalusikallinen tai kaksi hunajaa. Paista n. 20-30 minuuttia (riippuen persikoiden kypsyysasteesta).

Sekoita jogurttiin hieman hunajaa ja vaniljajauhetta.

Murskaa mantelit esim. morttelissa. Paahda niitä nopeasti kuumalla kuivalla pannulla, kunnes pienimmät murut (jauho) alkaa ruskenemaan. Ota pannu heti levyltä pois ja kaada mantelit johonkin astiaan, etteivät pääse palamaan. Tätä paahtamisvaihetta ei kannata jättää pois, manteleihin tule paljon syvempi maku joka sopii erinomaisesti tähän annokseen!

Lusikoi hieman jäähtyneiden persikoiden keskelle ensin mantelimurskaa, sitten jogurttia, ja ripottele loput mantelit päälle koristeeksi.


Ohje muokattuna (alkuperäisessä oli mm. sokerikuorrutettuja manteleita ja crème fraîchea) What Katie Ate -kirjasta.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig