maanantai 7. lokakuuta 2013

VÄHÄN PAREMMAT RANSKIKSET & DIY KETSUPPI

Kauniita, nuoria, tervehenkisiä, kaikinpuolin täydellisen olosia naisia. Niitä löytyy mm. blogeista My New Roots ja Earthsprout. Katsokaa nyt vaikka tätä onnellisuutta hehkuvaa kuvaa. Ruokavalio on tietysti täynnä hyvyyttä, vihreitä asioita, tuoreita raaka-aineita, luomua suosien.

Itse pyrin toki samaan (noh nuoruus kyllä meni jo) mutta välillä tulee notkahduksia. Kuten viime perjantain liian monet skumppalasit ja gt:t, ja yöllä takeawayksi haettu satsi mäkin ranskalaisia, kokoa LARGE. Ehkä se olikin syypää siihen miksi aamulla oli niin huono olo.. 8)

Kun on kroppaa ensin ruoskittu toksiineilla, on ihan kiva laittaa sinne jotain korjaavaa eli vähemmän prosessoitua sapuskaa. Vähän tälläinen ravitsemuksellinen ying yang tilanne. Yksinkertaisetkin asiat maistuvat taivaallisilta, kuten nyt vaikkapa pala lanttua jonka päälle on ripoteltu vähän suolaa.

Sitä paitsi ranuistakin voi tehdä mäkkiä terveellisemmän version, kas näin:


Juuresranskikset

iso lanttu
oliiviöljyä
hyvää suolaa 
pippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta

Leikkaa lanttu ohuiksi tikuiksi. Laita paistoastiaan ja hiero sekaan öljy ja mausteet. Paista 200-asteessa n. 30 minuuttia, kunnes ovat saaneet vähän väriä. Ei kannata paistaa ihan lötköiksi, muuten ranuja on vaikeampi dipata.

Itse tehty pikaketsuppi

n. 15 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja (eli n. purkillinen)
3 taatelia
vettä
kuivattuja yrttejä (esim. basilika, oregano, timjami)

Survo esim. sauvasekoittimella ainekset tasaiseksi massaksi, lisää vettä sen verran että tahna on tarpeeksi notkeaa (itse laitoin n. puolisen desiä).

Tietenkään ranut eivät ole uppopaistettujen serkkujensa veroisia rapeudessaan, mutta silti tosi hyviä, varsinkin tähän nami-tomaattitahnaan dipattuna. Tein vielä oheen nopeasti majoneesidippiä johon tuli laadukasta valmismajoneesia, paprikajauhetta ja valkosipulijauhetta. Earthsproutin alkuperäisessä ohjeessa tehtiin majoneesikin itse vegaanisti cashewpähkinöistä, mutta unohdin laittaa cashewt likoamaan niin tämä osio jäi tekemättä. Ens kerralla sitten. :)


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig