keskiviikko 9. lokakuuta 2013
FEIKKIPASTA KESÄKURPITSASTA JA IHANAT PAAHDETUT TOMAATIT
Kesäkurpitsa huijaripastana ei ole mikään kovin uusi keksintö, mutta monella tapaa mitä parhain korvike. Ulkonäkö on sama (raastimesta riippuen saa spagetinnäköistä kamaa tai esim. tagliatellaa), ja koostumuskin on aika al dentemainen.
Earthspoutin ohjeessa kesäkurpitsapastaan yhdistettiin hitaasti uunissa paahtuneita tomaatteja, paahtaminen kun tekee niistä ihanan makeita. Slow food vaatii vähän ennakointia (eli ei kannata alkaa valmistaa ruokaa vatsa nälästä kurnien) mutta lopputulos niin palkitsee! Pastan ja tomaatin liiton kruunaa itsetehty pesto, tällä kertaa vegaaniversiona.
Paahdetut tomaatit (ohje 2:lle)
300-500g tomaatteja (laitoin keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja)
tuoretta oreganoa
suolaa, pippuria
Halkaise tomaatit, laita paistoastiaan ja ripottele päälle oreganonlehtiä, suolaa ja pippuria. Paista 150-asteessa n. 50-60 minuuttia.
Pasta
1 iso kesäkurpitsa
kourallinen rapeaa salaattia (esim. romaine)
kourallinen tuoretta basilikaa
halutessa: oliiveja
Poista kurpitsasta tummat kuoret ja kuori kurpitsaa pitkittäin kunnes tulet siemeniä sisältävään keskiosaan (sitä ei välttämättä kannata enää yrittää suikaloida). Tavallisella kuorimaveitsellä saa postauksen kuvassa näkyvää jälkeä. Revi salaatista sopivia suupaloja.
Pesto
reilu kourallinen tuoretta basilikaa
vajaa desi siemeniä (esim. auringonkukansiemeniä)
1 valkosipulinkynsi
n. 4 rkl oliiviöljyä
suolaa
pieni puserrus sitruunaa
Paahda siemeniä, ja muusaa ne muiden pestoainesten kanssa tasaiseksi massaksi morttelissa tai esim. monitoimikoneessa.
Kun tomaatit ovat hieman viilentyneet, yhdistä kaikki ainekset makoisaksi kasaksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pakko sanoa, että ihan mielettömän houkuttelevia ohjeita täällä blogissasi. Tekisi mieli kokeilla varman jokaista.. Jauhottomuus on homman nimi täälläkin päässä, koska olen keliaakikko ja terveellisyys (sokerittomuus+enemmän kasvisruokia) kiinnostaa muuten vaan. Nyt odotan vielä enemmän, että päästään muuttamaan uuteen kotiin, missä isompi keittiö=kivempi tehdä ruokaa. :) Täällä on yksi innokas ja uusi seuraaja resepteillesi!
VastaaPoistaterkuin Päivi
Kiitos kommentista! :) Täytyy todeta että mulla on tavallaan vähän samankaltainen ongelma, suurinta osaa täällä julkaistuista ruoista tekis mieli tehdä uudelleen (ja uudelleen), mutta ei oikein ehdi kun uusiakin ohjeita pitäis testata ja tehdä niistä postauksia. Mutta tämä on enemmän positiivinen ongelma :)
PoistaTomaatit kuullostavat todella herkullisilta! :)
VastaaPoistaToisinaan hyvää kannattaa odottaa :)
Poista