Tietoa mainostajalle ›

maanantai 29. heinäkuuta 2013

VIILEÄ PERSIKKA-TOMAATTIKEITTO


Lisää persikoita! Tällä kertaa yhdistettynä tomaatteihin keiton muodossa. Persikat maistuvat keitossa vienosti mutta tuo kivan makean lisäsäväyksensä, puhumattakaan ihanasta tuoksusta.

Keiton voi syödä kuumanakin, mutta maut erottuvat mielestäni paremmin kun keiton malttaa jäähdyttää.
Erittäin hienostuneen keiton saa siivilöimällä sen kahdesti.

Persikka-tomaattikeitto (alkukeitto 2:lle tai isompi 1:lle)

1 pieni sipuli
n. 500g kypsiä tomaatteja
n. 3 kpl kypsiä persikoita/nektariineja
n. 1 rkl hunajaa (vegaanit jotain muuta)
öljyä
suolaa
pienen pieni ripaus chilijauhetta 

Pilko sipuli ja kuullota sitä öljyssä keskilämmöllä. Leikkaa tomaatit ja persikat lohkoiksi ja lisää kattilaan. Keittele kunnes kasvikset ovat selkeästi muhjuuntuneet ja nesteet ovat irronneet, n. 15 minuuttia. Kaada keitto blenderiin ja surauta sileäksi. Lisää suolaa ja hunajaa maun mukaan, ja pieni määrä chilijauhetta. Siivilöi kuorenpalaset ja siemet pois. Laita keitto hetkeksi jääkaappiin ja tarjoile jäähtyneenä.

Alkuperäinen ohje (mukautettuna) Food52.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti