Tietoa mainostajalle ›

perjantai 26. heinäkuuta 2013

PERSIKKA-AVOKADOSALAATTI JA MAKEAN KIRPEÄ CHILIKASTIKE


Pari viikkoa sitten Kroatiassa ostin torilta pari kertaa älyttömän mehukkaita persikoita ja olen himoinnut niitä siitä asti. Salaattiin en tosin niitä ole aiemmin keksinyt työntää, kunnes näin Sprouted Kitchenissä herkullisen näköisen ohjeen.

Oikaisin reseptin muutamia kulmia (aika montaa) ja itseasiassa en laittanut salaattiin edes persikkaa vaan nektariinia (koska toiset olivat kaupassa raakoja), mutta kunhan salaatissa on makeaa hedelmää ja vastapainoksi hieman tulisen hapanta kastiketta niin lopputulos on varmaan aika oikea.

Näin jälkikäteen en ole varma kaipaako salaatti edes noita linssejä, muuta kuin proteiininlähteenä. Mielestäni ne voi hyvin jättää poiskin ilman että makumaailma kärsii.


Persikka-avokadosalaatti

jotain vihreää lehteä (omassani frisee, lollo rosso ja korianteri)
1 avokado
1 persikka/nektariini
n. 1 dl linssejä (omassani puy)

Kastike
1/2 appelsiinin mehu
n. 2 rkl oliiviöljyä
n. 1 tl valkoviini/omenaviinietikkaa
n. 1 tl hunajaa (vegaanit jotain muuta) 
n. 1 tl (tai maun mukaan) chilijauhetta
reilusti suolaa

Valmista kastike vispaamalla ainekset sekaisin.

Keitä linssit tai huutele valmiiksi keitetyt. Revi salaatinlehdet, pilko avokado ja persikka lohkoiksi. Sirottele kastike päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti