Tietoa mainostajalle ›

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

VIHREITÄ KEITTOJA : KURKKU-JOGURTTI JA MINTTU-HERNE x 2

Keittopläjäys: helppoja ja kauniita kevätkeittoja kolmen ohjeen verran!

Kaksi näistä ovat vanhoja tuttuja ja yhden reseptin poimin jostain kevään lehdestä..olisiko ollut uusin Ruoka ja Matka. Näissä on aika paljon samoja aineksia, joten helppo tehdä esim. perättäisinä päivinä jos ostaa isomman satsin raaka-aineita.

Aloitetaan siitä uusimmasta.


Kylmä Crème Ninon eli astetta hienompi tuorehernekeitto 

1 salottisipuli
500 g herneitä (esim. pakaste)
n. 4 dl vettä tai kasvislientä
kourallinen minttua
2 dl turkkilaista jogurttia
tilkka kuohuviiniä (tai kuivaa siideriä)
sitruunamehua
öljyä, suolaa, pippuria

Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää herneet (jos käytät pakasteherneitä niin sulata niitä ensin hetki esim. kuumassa vedessä) ja vesi. Anna poreilla n. 10 min. Lisää mintunlehdet ja soseuta keitto. Siivilöi herneenkuoret pois ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon jogurtti, pieni puserrus sitruunanmehua ja loraus kuohuviiniä/siideriä. Jäähdytä keitto kylmäksi, mukaan voi heittää lisäksi muutaman jääpalan.

Tästä krouvimpi (ja lämpimämpi) versio menee näin:

Minttu-hernari

1 salottisipuli
500 g herneitä (esim. pakaste)
n. 3 dl vettä tai kasvislientä
kourallinen minttua
öljyä, suolaa, pippuria

Tee samoin kuin ylläolevassa ohjeessa kunnes tulet kohtaan "soseuta keitto". Tämä versio on nimittäin tässä kohtaa valmis. Ripottele päälle esim. paahdettuja siemeniä.


Kolmantena kylmien, superhelppojen keittojen kestosuosikkini:

Kylmä kurkku-jogurttikeitto

1 kurkku
n. 2 dl turkkilaista jogurttia
puolikas valkosipulinkynsi
reilu kourallinen minttua tai basilikaa
puolikkaan limen mehu
n. 1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Blendaa kaikki ainekset keskenään. Tsekkaa maku ja säädä mausteet kohdilleen. Valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti