perjantai 24. toukokuuta 2013

MAAPÄHKINÄVOI & RAAKASUKLAA-NAPIT


Maapähkinävoikekseistä ylijääneelle maapähkinävoille löytyikin lisäkäyttöä, kun löysin My New Rootsista pähkinävoi-suklaanappien ohjeen. Tuohon kun lisäisi (raaka)toffeeta niin sehän olis kuin Snickers! Hmm..pitääkin miettiä jatkokehittelyä.

Tein nämä sellaisiin pikkuruisiin foliovuokiin, ja jostain syystä täytettä jäi aika paljon yli. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty paljon isompia vuokia, johtuneeko siitä..(?) Pieni koko vaatii myös vähän näperrystä, mutta toisaalta lopputuloksena syntyneet konvehdit olivat juuri sopivan kokoisia pikku makupaloja.

Omat nappini eivät ole myöskään täydellisen oikeaoppisia ulkomuotonsa puolensa, kun en malttanut odottaa tarpeeksi kauan pohjakerroksen jämähtämistä ja maapähkinätäyte upposi pohjalle, mutta makuelämystä tämä ei tietty haittaa yhtään. :)

Jos kaapistasi ei löydy lukumaa, sen voi varmaankin korvata esim. raakakaakaojauheella, toki mausta tulee silloin suklaisempi ja täytteestä tummemman ruskeaa.

Maapähkinävoin tilalla voi tietysti käyttää mitä vain pähkinävoita.


Maapähkinävoi & raakasuklaa-napit (n. 20 kpl pikkunappeja)

Suklaatäyte
1/2 dl (sulaa) kookosöljyä
2 rkl sulaa kaakaovoita
n. 1 dl raakakaakaojauhetta
n. 1/3 dl hunajaa (vegaanit esim. kookosnektaria) 
1 rkl lukumaa  
pieni ripaus suolaa

Maapähkinävoitäyte
1/2 dl maapähkinävoita
1/2 rkl hunajaa (vegaanit jotain muuta)
1-3 rkl lukumaa 
pieni ripaus suolaa

Valmista ensin suklaa sulattamalla kaakaovoi ja kookosöljy esim. vesihauteessa. Sekoita hunaja ja loput ainekset mukaan. Tsekkaa makeusaste oman mieltymyksen mukaan.

Kaada vuokien pohjalle ohut kerros suklaata ja laita jääkaappiin jähmettymään n. 15 minuutiksi.

Valmista maapähkinävoitäyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Koostumuksen tulisi olla taikinamaista, eli jos pähkinävoi on kovin juoksevaa laita reilusti enemmän lukumaa. Itse laitoin ehkä jopa 4 rkl.

Pyörittele taikinasta pieniä palloja, kooltaan saisivat olla hieman vuokien leveyttä pienempiä. Tiputtele pallot vuokiin ja kaada päälle suklaatäytettä kunnes vuoka on täynnä.

Laita vuoat takaisin jääkaappiin vähintään tunniksi, kunnes ovat kunnolla jähmettyneitä. Ripottele pinnalle halutessasi hieman suolakiteitä. Säilytä jääkaapissa.
SHARE:

7 kommenttia

  1. Namskis!
    Blogissani on sinulle haaste :)

    VastaaPoista
  2. Sulle on mun blogissa haaste! :)

    (Jos ei aika riitä kaikkiin haasteisiin, niin hyväksyn jos jätät väliin! :))

    VastaaPoista
  3. Näiden tekemistä kannatti kokeilla! Ihanan helppoja tehdä ja niin hyviä! :)

    VastaaPoista
  4. Heippa,
    kiitos ihanasta reseptistä! Mulla ei ollut lucumaa joten korvasin sen blendaamalla jauhoa mulperista ja cashewista. Toimi loistavasti. Mulla tosin oli pähkinävoi niin notkeaa että jouduin laittaa jauhoa vähän enemmän ja niinpä suklaa loppui ennen kuin olin saanut pähkinävoisydämet piiloon. Ensi kerralla siis teen suklaata kaksinkertaisen määrän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitos viestistä, mulperi-cashewjauho kuulostaa myös tosi herkulliselta! Maapähkinävoissa on tosiaan paljon eroja merkkien välillä ja ihan yhden purkillisenkin sisällä, aluksi se on usein tosi juoksevaa ja loppupurkki jähmeää, eli tilanteen mukaan pitää vähän säveltää. :)

      Poista

Blogger Template Created by pipdig