torstai 2. toukokuuta 2013

LEMON PIE RAAKAKAKKU

Hyvää after vappua!

Aikomukseni oli tehdä vappulounaalle sellainen vähän keveämpi, moussemainen minttusuklaa-raakakakku ja tätä varten piti kokeilla ensimmäistä kertaa irish mossin käyttöä (täällä esim. lisätietoa irish mossista). En tiedä mikä meni vikaan, mutta en saanut kyseistä levää muuttumaan geelimäiseksi mitenkään! Liotus kesti 24h eli ei pitäisi olla siitä kiinni, mutta kumpikaan blenderi tai sauvasekoitin ei saanut tehtyä levälle muuta kuin pilkottua sitä vähän pienemmäksi, palaset vaan lenteli pitkin keittiötä. :/

Plan B:nä tein sitten sitruunatorttumaisen raakakakun, mistä tuli ihan kivanmakuinen. Mutta edelleen aika raskas ja tuhti, eli vielä en tavoittanut sitä toivomaani koostumusta. Kakku ei myökään ulkonäöllisesti ollut mikään kaunotar, joten piilotin sen mansikoiden alle. :) (Ja sorry kuvamateriaali ei ole alla olevaa kummoisempaa).

Kakku on yhdistelmä paria eri ohjetta kun halusin tehdä vaihteeksi pähkinättömän pohjan. Pohjan ohje täältä ja täyte täältä, molempiin tuli pieniä muokkauksia.


Pähkinätön pohja

2 dl kookoslastuja/jauhoa
1 dl mulpereita
1 dl taateleita
1 dl lucumaa
2 rkl hunajaa (vegaanit esim. kookosnektaria) 
8 rkl juoksevaa kookosöljyä
1 tl vaniljajauhetta

Blendaa kookoslastut/jauhe, mulperit ja taatelit keskenään. Sekoita massan joukkoon loput ainekset, maistele ja säädä makuja tarpeen mukaan. Taputtele massa vuoan pohjalle.

Sitruunatäyte

7 dl cashewpähkinöitä
2 sitruunaa (raastettu kuori ja mehu)
1 dl juoksevaa kookosöljyä
2 rkl tocoa
1 dl hunajaa (vegaanit jotain muuta) 
1 tl vaniljajauhetta

Blendaa kaikki ainekset keskenään täysin sileäksi. Jälleen kerran maista ja mausta oman maun mukaan. Itse tykkään tosi voimakkaasta sitruunaisuudesta ja sitruunoita olisi voinut laittaa vaikka vielä kolmannenkin (alkuperäisessä ohjeessa oli vain yksi). Kaada täyte pohjan päälle ja jähmetä kakku pakastimessa.

Koristele esim. tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig