maanantai 29. huhtikuuta 2013

(RAAKA)MINTTUSUKLAA


Rakastan minttusuklaata (kukapa ei), mutta en kumma kyllä ollut tajunnut edes kaivanneeni sitä ennenkuin näin Swiss Paleon sivuilla minttusuklaakuutioiden ohjeen. Jonka jälkeen olin tietysti sitä mieltä että minun on aivan PAKKO saada minttusuklaata, ja mahdollisimman pian kanssa. Onneksi tämä ohje on nopea toteuttaa (valmistusaika alle 10 minuuttia + jähmettäminen) ja makukin oli ihanan minttusuklaisa. Jes taas uusi ohje *köh* terveyskarkkien *köh* valikoimaani! :)

Ainoa ongelma näissä oli se, että vihreä osio meinasi kovasti irtoilla ruskeasta osiosta. Alkuperäisen ohjeessa mainitaan, että kuutiot kannattaa ehkä koota toisinpäin, eli pohjalle vihreä ja päälle ruskea, näin pysyvät paremmin kasassa..(?) Pitää kokeilla ens kerralla sitten niin.

Edit: Tein myöhemmin myös minttukuutiot kolmella kerroksella.

Raakaminttusuklaat

Suklaakerros:
0,5 dl raakakaakaojauhetta
0,5 dl (juoksevaa) kookosöljyä
2 rkl hunajaa (vegaanit esim. kookosnektaria) 
1 tl vaniljajauhetta
n. 4 tippaa (100%) minttuöljyä 

Minttukreemikerros:
1 pieni kypsä avokado
0,5 dl kookosöljyä
pieni ripaus suolaa
1/2 tl vaniljajauhetta
n. 6 tippaa minttuöljyä (tai maun mukaan)
2 rkl hunajaa (vegaanit jotain muuta) 

Valmista suklaakerros yksinkertaisesti sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Mikäli kookosöljy on päässyt kovettumaan, sulata sitä ensin esim. vesihauteessa.

Minttukreemi valmistuu sekoittamalla ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Tarkista mintun voimakkuus ja lisää sitä halutessasi. Omasta mielestäni mitä minttuisempi, sen parempi!

Itse tein siis koostamisen niin, että valmistin ensin suklaakerroksen, kaadoin sen nelikulmaiseen rasiaan ja laitoin hetkeksi pakkaseen jähmettymään. Sitten tein minttukreemin ja kaadoin sen jähmettyneet suklaakerroksen päälle ja koko paketti pakkaseen n.tunniksi. Ensi kerralla kokeilen sitten toisinpäin, jos pysyisivät siten paremmin kasassa.

Kuutiot sulavat sitten erittäin nopeasti, eli kannattaa ottaa vasta juuri ennen tarjoilua esille, ja säilyttää muutoin jääkaapissa/pakkasessa.

SHARE:

3 kommenttia

  1. Mmm.. näitä on kyllä joku kerta kokeiltava! Vaikka vappu herkuks ;)

    VastaaPoista
  2. Vaikka, ei tosin välttämättä kannata vappupiknikille ottaa mukaan kun sulavat käsiin :)

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig