Korma on intialaista ruokaa helpoimmasta päästä, tulisuusaste kohtuullisen mieto ja maku mausteisen pehmeä. Tämä versio kukkakaali kormasta on vielä todella helppo ja nopea valmistaa, ei tarvitse vääntää monimutkaisia tahnoja tai vastaavaa. Maku oli kyllä niin oiva että taidan tehdä samaa settiä tällä viikolla uudestaan. Ohje on The Meat Free Monday Cookbook -kirjasta pienin muokkauksin.
Kukkakaali korma (2:lle)
2 rkl öljyä
1 sipuli, silputtuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 chili (pilkottuna) tai chilijauhetta maun mukaan
vähintään 2 rkl currya/kurkumaa/garam masalaa tai vaikka kaikkia
reilu ripaus suolaa
2 rkl cashewpähkinöitä
1 pieni purkki kookoskermaa (n. 2dl)
1 pienehkö kukkakaali
n. puolikas parsakaali
pätkä kesäkurpitsaa
tuoretta korianteria
Lämmitä öljy pannulla ja kuullota siinä sipuleita ja mausteita n. 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
Murskaa cashewpähkinät morttelissa tai blenderillä, saa jäädä sattumia.
Kaada kookoskerma ja pähkinäjauhe pannulle mausteseoksen mukaan ja lisää n. 1 rkl vettä. Sekoittele ja ota pannu pois levyltä. Jos kookoskermaa ei ole saatavilla, niin sen sijaan voi laittaa n. 2dl kookosmaitoa, jätä silloin vesi pois ettei tule liian vetistä.
Höyrystä tai keitä vedessä paloitellut kaalit ja kesäkurpitsa, laita ensin kukkakaali n. 4 minuutiksi, parsakaali 3 minuutiksi ja kesäkurpitsa viimeisenä n.1 minuutiksi. Älä keitä ihan lötköksi, kasviksiin saa jäädä purutuntumaa.
Nosta (siivilöidyt) kasvikset pannulle kastikkeen sekaan, sekoittele hyvin ja lämmitä vielä muutaman minuutin ajan. Ripottele lopuksi päälle silputtua korianteria.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti