maanantai 4. helmikuuta 2013
KOTIBRUNSSI JA RAAKAKAKKU NRO 2: MANSIKKATRIO
Viikonloppuna tein uuden visiitin raakakakkujen maailmaan, tällä kertaa kokeilussa oli kolmikerroksinen mansikkakakku. Tai piiras tuosta ennemmin tuli, tein vain n. 2/3 täytteen määrästä kun ainekset uhkasi loppua kesken. Pohjaan tuli siis pekaanipähkinöitä ja kuivattua aprikoosia, ja täytteeseen mantelijauhoa, lucumaa, kookosöljyä, vaniljaa ja hunajaa. Punainen osuus täytteestä sai värinsä mansikkasurvoksesta ja ruskea osuus raakakaakaojauheesta. Varsinainen ohje löytyy täältä. Tällä kertaa kakku meni niin tehokkaasti, ettei tarvinnut edes tuoda toimistolle jämiä. Eli maistui.
Olen ollut nyt viljattomalla ja sokerittomalla ruokavaliolla enemmän ja vähemmän kuukauden päivät, joten kun kohdalleni osui kotibrunssivuoro, järjestin tarjoilut samaan teemaan istuviksi. Pöydässä: insalata caprese eli tomaatti-mozzarella-basilika-salaatti oliiviöljyllä ja balsamicolla, punakaali-porkkana-avokado-salaatti sitruunakastikkeella, viljaton granola (periaatteessa tämä ilman kaurahiutaleita), mustikoita, turkkilaista jogurttia, tuorepuristettua omenamehua ja brunssin kruununa tietty tuo kakku. Vähän tuli croisantteja ikävä mutta ei pahasti. :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja
Lähetä kommentti