keskiviikko 19. joulukuuta 2012

VEGEBURRITOT PAPU- JA GUACAMOLETÄYTTEELLÄ

Meksikolaisten kääryleiden ohje on Hungry-nimisestä keittokirjasta, pitääkin esitellä opus joskus. Tämä on kai niitä ruokia jotka menevät kategoriaan "näyttää epämääräiseltä mössöltä – maistuu silti mainiolta". 


Vegeburritot 

tortillalättyjä (maissilätyt tietty autenttisimpia)
1-2 kevätsipulia
pari valkosipulia
1 chili
2-3 (kypsää) tomaattia
tölkki papuja (esim. voipapuja)
1-2 avokadoa
1-2 limeä
puntti korianteria
pala voimakasta juustoa (esim. cheddar tai manchego)
suolaa, öljyä

Täytteen määrää kannattaa tosiaan säädellä sen mukaan kuinka monta syöjää on paikalla. Kuvassa (vasen yläkulma) näkyvällä määrällä saa sopivasti mahansa täyteen kaksi pieninälkäistä tai yksi suurnälkäinen.

Pilko sipulit ja chili pieneksi. Kuullota pannulla öljyssä muutama minuutti sipuleita ja chiliä, tuoreen chilin sijaan voi käyttää myös chilijauhetta (kuten minäkin tein). Leikkaa tomaatti pieniksi paloiksi, poista siemenet (tulee vähemmän vetistä). Silppua korianteri. Lisää puolet korianterista, puolet tomaateista ja huuhdellut voipavut pannulle. Paistele kunnes kaikki on reilusti lämmennyt.

Tee guacamole: muusaa yhteen avokado, loput tomaatit, loput korianterit, limen mehut, suola ja loraus öljyä. Ei haittaa jos jää vähän sattumia. Ja käytä ihan kunnolla kypsynyttä avokadoa, muuten tulee vaikeaa.

Raasta juusto. Kasaa lätylle paputäytettä, guacamolea ja ripottele päälle juustoa. Pyöräytä rullaksi. Jos jaksaa viimeistely-hifistellä, rullan voi vielä heittää sen verran uuniin että juusto vähän sulaa.
SHARE:

2 kommenttia

  1. Tähän mainitsemaasi mössökategoriaan kuuluvat ruuat ovat kyllä mainioita. Kunhan uskaltautuu maistamaan, niin kokee upean makuelämyksen. :)

    VastaaPoista
  2. Jep, harmi näistä mössöistä on yleensä vaikea saada ruokahalua herättäviä kuvia :>

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig