Tietoa mainostajalle ›

tiistai 18. joulukuuta 2012

KANELI-KOOKOSKAAKAO

Kaakao ei ole mikään meikäläisen päivittäinen janojuoma, mutta talvella on välillä kiva saada vaihtelua kuumien juomien valikoimaan. Tuhdimpi kaakao käy hyvin jälkiruoastakin.

Tällä kertaa kokeilin tehdä kaakaon kookoskermasta, sitä kun löytyy omasta jääkaapista useammin kuin maitoa. Ja mausta tuli tosi onnistunut, kermaisen pehmeä mutta ilman sitä tavallisesta kermasta usein tulevaa tiettyä rasvaista makua kitalaessa.

Kookoskerma on aika paksua, joten lisäsin joukkoon reilusti vettä, mutta jos käyttää kookosmaitoa luulen ettei sitä tarvitse laimentaa. Aineosat jäi mittaamatta joten nämä määrät ovat aika karkeita arvoita.


Kookoskaakao (1 kupillinen)

1 dl kookoskermaa
1,5 dl vettä
(tai vaihtoehtoisesti tölkki kookosmaitoa)
pari palaa tummaa suklaata
1-2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
pieni ripaus chilijauhetta

Kuumenna kookoskerma+vesi kattilassa. Sulata sekaan pari palaa tummaa suklaata. Vispaa kattilaan kaakaojauhe (joko tummaa kaakaojauhetta+vähän sokeria, tai ihan tavallista kaakaojauhetta), kaneli, vaniljasokeri ja chilijauhe. Maistele ja lisää makeutta, kaakaoisuutta tai mausteisuutta oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti