maanantai 20. tammikuuta 2020

PAAHDETTU PAPRIKAKEITTO (ROMESCOKEITTO)


Paahdetut kasviskeitot on näin talviaikaan ihan parhaita ruokia, vaikkei mitään oikeaa talvea ole vielä oikeastaan edes näkynyt.. Omia suosikkejani blogin arkistoista on paahdettu kukkakaalikeitto ja paahdettu paprikakeitto. Tämä uudempiversio paprikakeitosta on tosin vielä himppusen parempi, koska mukaan tulee elementtejä ihanasta romesco-kastikkeesta. Paahdetuilla manteleilla täydennettynä keitossa on vielä entistä aromikkaampi maku, ihan superhyvää!

Kaikkein sileimmän keiton saat kun jaksat poistaa paprikoista paahtamisen jälkeen kuoret, mutta tämä ei ole mitenkään pakollista. Tehokas blenderi ajaa käytännössä saman asian.

Paahdettu paprikakeitto tai romescokeitto 

2 isoa punaista paprikaa
2 dl manteleita
4 valkosipulinkynttä
1 tölkki kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
6 dl kasvislientä tai vettä + fondia
2 rkl omenaviinietikkaa 
1 tl savupaprikajauhetta
1 rkl kookossokeria tai muuta makeutusta
halutessa: 1–2 tl harissaa tai esim. srirachaa
ripaus suolaa

Halkaise paprikat ja poista sisukset. Laita uuninpellille paprikat (leikkauspinta alaspäin), mantelit ja valkosipulinkynnet kuorineen. Paahda 175-asteessa n. 10 minuuttia, ota sitten mantelit pois, jatka paahtamista vielä viisi minuuttia ja ota valkosipulit pois. Nosta lämpötilaa 225-asteeseen ja paahda paprikoita vielä n. 10 minuuttia, tai kunnes ne ovat hieman mustuneet. 

Poista jäähtyneistä paprikoista ja valkosipulinkynsistä kuoret. Hyvä kikka paprikan kuorten irrottamiseen on seuraava: laita paahdetut paprikat muovipussin (esim. hedelmäpussi) sisään, sulje pussi, odota hetki kunnes paprikat ovat hieman jäähtyneet, ja tämän jälkeen kuorien pitäisi lähteä helposti irti.

Ota noin puoli desiä manteleita sivuun ja rouhi niitä hieman pienemmäksi. Laita kaikki ainekset + n. 2dl kasvislientä esim. monitoimikoneeseen tai blenderiin ja aja täydellä teholla kunnes sose on mahdollisimman sileää. Lisää hieman kasvislientä, jos massa vaikuttaa turhan jähmeältä. Kaada keitto kattilaan, lisää loput kasvisliemestä ja kuumenna. Maista ja säädä makuja tarpeen mukaan. Tarjoile keitto lämpimänä mantelimurun ja halutessa maustamattoman jogurtin kanssa.


Alkuperäinen idea keittoon: Minimalist Baker.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig