sunnuntai 19. toukokuuta 2019

SUKLAAJÄÄTELÖPUIKOT (VEGAANINEN)


Lämmin kevät tuli ihan puskista. Kirjaimellisesti, koska myös puihin ja muihin puskiin tuli lehdet tyyliin parissa päivässä. Olin eilen Särkänsaaressa häissä ja ilma oli mitä mainioin – suurin osa päivästä oli mahdollista viettää sisäpihan puutarhassa. Toki otin varmuuden vuoksi mukaan pitkähihaisen ja takin ja kaulahuivin, mutta lopulta näitä ei edes tarvinnut (paitsi takkia auringon laskettua), harvinaista näin toukokuussa. Muutenkin miljö ja itse juhlarakennus eli Särkänlinna olivat todella kauniita, olisi mahtavaa pitää paikassa joskus jotkut omatkin juhlat.

En usko että lämpimät kelit jatkuvat loputtomiin, viimeistään nyt juhannuksena luulisi olevan taas toppatakkikeli. Mutta nautitaan niin kauan kuin voidaan ja syödään säähän sopivaa ruokaa – kuten jäätelöä. Olen varmasti joskus ennenkin maininnut siitä miten saatan syödä kesällä jäätelöä vaikka joka päivä, kunhan on aurinkoista ja lämmintä. Ja mikäs sen parempaa kuin itsetehty jäätelö, niin ainakin tietää tarkalleen mitä on luvassa.

Suklaajäätelö on vähän jälkkärimäisempi ja tuhdimpi kuin mehujätskimäisemmät jäätelötikut. Sopii mielestäni hyvin näin kevääseen, kesämmällä voi sitten syödä niitä raikaampia versioita.


Suklaajäätelölöt (n. 6 puikkoa)

3 dl kookoskermaa
4 rkl kasvimaitoa, kuten kauramaitoa
80 g tummaa suklaata (esim. 80%)
2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
2–4 rkl makeutusta, esim. kookosnektaria
1 tl vaniljauutetta

halutessa: tummaa ja (vegaanista) valkosuklaata

Laita kookoskerma, kasvimaito ja suklaa pieneen kattilaan ja sulata seos miedolla lämmöllä. Sekoita mukaan loput ainekset. Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta. Kaada seos muotteihin ja pakasta n. 15 minuuttia. Työnnä tikut (esim. puutikut tai tukevat pahvipillit) jäätelömuottiin ja anna olla pakkasessa useampi tunti tai yön yli. Jäätelöpuikko irtoa muotista kun sitä pitää hetken kuuman veden alla. Koristele puikot halutessa sulatetulla (tumma tai valkoinen tai molemmat) suklaalla.

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig