keskiviikko 20. kesäkuuta 2018
ALLE 30 MIN PASTASALAATTI (V, GF)
Uusimmassa Ellessä allekirjoittanutta tituleerataan salaattiguruksi. No siitä en tiedä, mutta onhan täällä blogissakin näitä salaattireseptejä aika paljon, ja tässä taas yksi lisää. Ohje on aika basic, mutta kyllä näitä helppoja ja yksinkertaisia perusohjeitakin aina välillä tarvitaan.
Kasvis-pastasalaatin valmistamiseen menee maksimissaan puoli tuntia, ja jos vielä käytät valmispestoa, annos on valmis vieläkin nopeammin. Vaikein vaihe on oikeastaan kesäkurpitsan paistaminen, joten valmistamisen pitäisi onnistua niiltä jotka eivät nyt varsinaisesti ole mitään keittiövelhoja.
Pastan voi syödä joko heti huoneenlämpöisenä, tai myöhemmin viilennettynä (säilytä jääkaapissa).
Vegaaninen + gluteeniton kasvispastasalaatti
n. 3 dl (gluteenitonta) pastaa
n. 3 rkl pestoa (vegaanista valmispestoa valmistaa mm. Urtekram ja Biona)
puolikas kesäkurpitsa
1 dl kalamataoliiveja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl valmiiksi keitettyjä papuja (esim. voipapuja)
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Huuhtele kypsä pasta kylmän veden alla (että se hieman viilenee) ja sekoita joukkoon pestokastike.
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi lohkoiksi ja paista öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes pinta hieman ruskistuu.
Puolita oliivit ja poista kivet. Viipaloi aurinkotomaatit ja kirsikkatomaatit.
Sekoita kaikki keskenään, maista ja lisää tarpeen mukaan vielä pestoa. Erillistä kastiketta ei tarvitse. Silppua lopuksi sekaan reilu kourallinen basilikaa. Päälle voi lopuksia rouhia hieman pippuria ja ripotella siemeniä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja
Lähetä kommentti